Miksiköhän aina kaikkein huonoimmat piirteet ”kulttuureista”osataan kaupallistaa?

Metelin tekeminen on sellainen ilmiö. Siitä on revittävissä rahaa kun saadaan nuoriso pitämään sitä jotenkin merkkinä hyvästä menosta. Roskaruoka ja yletön mässytys on toinen ihmiskunnan tuhon tie. Olen tässä ihan avoimesti vanhoillinen. Hesarin vaalien ehdokkaiden mielipidekartassa olin saanut paikan konservatiivien läheltä. Paskan marjat, en ole sitä todellakaan, mutta kyselyn kartalla siltä näyttää.

Tämä typerä kaikki desibelirajat ylittävä melu, joka verhotaan tanssimusiikiksi, tulee voimalla täryille, kun hotellin naapuripihalla vietetään häitä. Hotellipomo tiesi ongelman ja tarjosi mahdollisuutta vaihtaa yöksi huonetta, mutta en halunnut lähteä roudaamaan kamoja. Päätin ottaa puudutusta sen sijaan, mutta ei se korvaa tulppia.

Parvekkeelta on toisen kerroksen tasalta hyvä näkymä juhlapihalle, joka on osa sokeriruokopeltoa. Siihen on roudattu riviin tuoleja kymmenittäin ja laidalle korkeat tornit isoja ämyreitä kuin rockikonsertissa. Pihalla on tiskujukan pöytä ja pieni säätöpaneeli namikoineen. Pihan ylle ripustettiin sähköjohto josta roikkuu kymmenittäin kierteisiä energialamppuja valaisten koko pihan kirkkaasti ja häikäisten kaikkien juhlijoiden silmiä. Karmeinta oli että paikalle tuotiin ihan sylilapsia pitkäksi aikaa saamaan altistyksen kuulovammoille.

Morsian tuotiin punaisessa pitkässä mekossaan paikalle autolla. Tytöllä ei ollut huntua ja jäimme pohtimaan onko se yleistä muslimihäissä vai onko kyse koptihäistä? Sunnuntain ilta hääpäivänä viittaa koptikalenteriin, sillä aikaisemmin olen kärsinyt typerästä melusta eli auton torvien soitosta torstaisin. Silloin hääpareja vietiin autosaattueeessa valokuvastudioon, joka sijaitsee hotelli Emilion nurkalla. Ja taas muslimien pyhäpäivä on perjantai. Osa nuorista naisista on ilman huntua ja osa naisista ihan kokomustissa, mutta eihän sekään mitään selitä, sillä näissä naapurustoissa on kaikenuskoisia sekaisin ja porukka on ilmeisen suvaitsevaista täällä. Naiset tanssivat ryhmässä ja vanhemmat istuvat katselemassa. Seassa pyörii kaikenikäisä muksuja tanssia opettelemassa. Nuorten naisten tanssi on kuin suoraan eurodiscojen lavalta, ja musiikki samoin, mutta mun korvissa hirveämpää.  

Naiset näyttävät hyvältä ja musiikki on kamalaa. Nuoret miehet ovat jossakin täältä näkymättömissä ja sama musa siellä heitäkin tanssittaa. Olin kerran pakosti mukana sellaisessa joukossa keskipisteenä muka tanssimassa. Ei ollut mukavaa se biletys.

Että oli koptihäät sai varmistuksensa siitä, että viimeisen vartin aikana pitkä ja hyvin yksin tanssiva poika tuli siihen naisten lähelle tanssimaan ja tytöt välillä jopa piirittivät lähes pojan. Sitä ei sallittaisi muslimiporukoissa. Mutta tähän ehkä saamme valistusta täällä asuvilta? Katso kommentteja.    Mökä loppui 23.07.

Toivo on että tämä häämelu loppuu klo 23 kuten on arvelu. Mutta mulla on kokemusta että saattaa mennä pidempään. Kyllä toivoo että maailmanpyörä palaisi takaisin ihanaan aikaan jolloin ei ollut sähköistä äänen vahvistusta. Tai edes siihen aikaan jolloin näissä asioissa oli jokin tolkku. Olen konservatiivi ilolla tässä kohtaa, hurraa !

Kun asuin Itärannalla Feyrusissa, kuului kova musa aika usein sillä läheisellä stadinilla niitä pidettiin. Siellä oli valmiina menojen vaatimat korokkeet, teltta ja juhlavat valot. Häihin voi kuulemma mennä kuokkimaan pokkana eikä kukaan odota lahjoja tai rahaa, vaan juhlahumuun kutsutaan myös ohikulkijat, joten menkää messiin vaan reippaasti. Mutta ottakaa korvatulpat mukaan jos aiotte olla pitkään. Sillä tämä typeryys että melu jotenkin liittyisi ilonpitoon on luulo ja tapa täälläkin, valitettavasti.