Syyriapohdintaa

Nyt sitten on toteutunut ennusteeni kemiallisten aseiden käytöstä Syyriassa, jota ennustin silloin kun jenkit sanoivat puuttuvansa asiaan jos niin tapahtuu. Kirjoitin että tottakai sitten kapinapuoli sitä käyttää, jotta saadaan USA mukaan!? Ja niin on nyt käymässä, sillä kukaan ei tiedä kuka on kemiaa käyttänyt. Eipä silti kyllä sen voi Assadistakin uskoa, on se niin kiero heppu.

Viisas kommentti:

"Demokraattisessa valtiossa myös uskovat pystyvät elämään rauhassa, mutta uskonnollisessa valtiossa demokratian kannattajat eivät pysty elämään rauhassa."

Lainaus on arabimaihin perehtyneen tutkijan mietelmä, johon voi kyllä yhtyä.

Turkissa tilanne kiristyy

Turkki on ajautumassa kriisiin, sillä jo joka puolelle levinneet mielenosoitukset osoittavat, että syy ei ole enää pelkästään yksi puisto, vaan ylimielinen hallinto, joka tekee asioita kansaa  kuulematta. Erdoganin hallitus on koko ajan vääntänyt Turkkia enemmän islamistiseen asentoon ja kansa panee hanttiin. Jos Turkissa levottomuus jatkuu pitkään, se voi vaikuttaa myös Syyrian tilanteeseen. Joku asiantuntija arvioi, että Syyria voisi jakaantua jopa kolmeen osaan.

Kurdistan syntyy?

Jos niin kävisi, voisi sen tuloksena syntyä Kurdistan, jota yli 40 miljoonaa kurdia kovasti toivoo ja tavoittelee. Kun myös Irak on sekasorron vallassa, voi ehkä olla paremmat edellytykset kuin vuosikymmeniin saavuttaa jopa kurdien itsenäisyys. Syyrian ja Irakin alueella on suurin osa siitä maa-alueesta jota kurdit jo nyt hallitsevat ja joka voisi lipsahtaa uudeksi valtioksi.

Se olisi mahdollisesti jopa Lähi-Idän tilannetta rauhoittava elementti, sillä kurdit eivät ole arabeja eivätkä muslimeja. Naapuri Iran on samalla tavalla ei-arabeja, mutta siellä on vahva islamistinen valta. Tosin se on eri uskonhaara kuin muilla naapureilla, paitsi Syyriassa. Siellä on vallassa shiialaisuus ja jotenkin nuo haarat shiiat/sunnit ovat vuosisatojen kuluessa onnistuneet  hankkiutumaan verisiin kiistoihin. Sama islam, sama koraani, eri näkemykset.

Koraanikoulut

Pakistan on pelottava maa, jossa nämä koraanikoulut ovat suuri tekijä. Niissä väitetään koulutettavan nuorista miehistä terroristeja, myös ulkolaisista pojista. Tosin merkittävä uskonjohtaja kiistää tämän. Kuvissa on usein nähty miten pojat rytmikkäästi huojuen ääneen lukevat koraania ja opiskelevat sen ulkoa. Rytmikäs huojunta auttaa muistamaan, mutta kova mumina luokassa ei varmaan tue keskittymistä? Omituinen tapa oppia, mutta oikeasti siinä ei ole kysymys oppimisesta meikäläisen ajattelun tapaan, vaan ideologian sisäistämisestä. Lännessä sitä sanotaan aivopesuksi. Se sitten mahdollistaa sellaisen kiihkeyden että uskon vuoksi voi tappaa. Myös oman kansan ja uskonnon väkeä ja itsemurhapommilla. Käsittämätöntä.