Nippeleitä

 

Finnairilla menee huonosti, kun poliittisen epävarmuuden vuoksi suuret matkatoimistot peruivat lentoja Egyptiin. Suuri pudotus tuli lomaliikenteeseen.

Nyt vielä meni poskelleen neuvottelut henkilökunnan kanssa ja mihinkään sopimukseen porukan työehtojen muuttamisesta ei päästy. Se tietää kenkää yli 500:lle, lähinnä kai emoille. Finski on niin rapakunnossa, että nopeasti pitää tehdä jotain, eikä ne ratkaisut ole helppoja. SAS on vielä kurjemmassa kunnossa eikä siihen haluta sotkeentua.

Muistellaanpa vain että aikanaan suuri ja kaunis Swissairkin meni nurin, samoin monet suuret, useissa vielä valtio omistajana. Suuria yhtiöitä on niputettu. Kauankohan Turkki maksaa oman yhtiönsä tappioita? Saattaa siinä vaikeutua matkailu Egyyn, jos tuokin reitti katkeaa. Air Baltic on huonossa hapessa sekin.

 

Niin on myös politiikan kentillä, moni haukkoo henkeä, kun tuli turpaan EU-vaaleissa. Vanha ennustukseni syysvaaleista ei ehkä sitten toteudukaan, koska se olisi täystyrmäys demareille. Mutta edelleen näyttää väistämättömältä, että KOK-SDP matsi tullaan ottamaan ja se tapahtuu sitten kesäkuun minihallitusneuvotteluissa. Joku jo ehdotti että Rinne vetäisi porukkansa pois hallituksesta, oppositioon vetämään henkeä. Se olisi sitten lähellä ennustustani, että Vapaavuori ja Rinne eivät samassa hallituksessa istu.

 

Vaikka ei siis saataisi vaaleja syksylle, mentäisiin loppukausi rampana ontuvan vähemmistöhallituksen ”johdolla”. Johtaminen kai olisi aika heikkoa, rämpimistä paremminkin. Kevääseen mennessä ei kummia tapahdu sdp:n kannatukselle ja kun suurin puhti on poissa myös Soinin jengiltä, tulee käymään niin, että ajaudutaan kepulandiaan. Uusi hallitus tulisi porukasta kok-kepu-persu ja se ei kyllä tiedä hyvää kansalle ja demokratialle. Tosin onhan Sipilä näyttänyt joissakin asioissa reiluutensa, pitäisikö pokka jatkossa.

 

Itse olen kanssa ihan rapakunnossa, pienikin vastamäki panee ukon puuskuttamaan. Täytynee ottaa ulkoilu enemmän tosissaan. Onneksi ei tarvitse huolehtia kuin omasta kunnosta.