Tuhkia pesästä

 

Nyt kun on vain 3 aamua jäljellä ja sitten aikainen lähtö liitokoneelle, alkaa jo tuntua että olisihan tätä voinut jatkaakin. Tosin tänään oli taas jo (Suomen) helleraja rikki. Kyllä lähdöt aina vaan vaikeutuvat, oli miten päin tahansa menossa, sillä mietittävää riittää. Viimeksi kun lähdin vakuutin itselleni että kaikkea kamaa on jo täällä riittävästi, mutta sehän ei sitten ihan toiminut ja nyt mulla on vaatetta ihan tarpeettomasti. Nyt oon ajatellut tehdä luettelon mitä jätän.

 

Vuokraemäntä kun ei puhu b.e. vaan joutuu viestimään Abdyn kautta, on jo ehdottanut että jätän kaikki tänne ja hän on luvannut pyhittää mulle yhden huoneen ja lukita sen. Silti tänne mahtuu vaikka 4 nukkumaan ja voisi käyttää kaikkea muuta. Tietysti takana on pari tosiasiaa: ensiksi kysyntää ei juuri ole ja toiseksi hän varmistaa että tulen seuraavalla kerralla juuri tänne. Sopii mulle, tää on ollut hyvä jakso.

vuodenloppu%20077-normal.jpg

Tässä tyypiilinen talo, jossa asuu vanhempi ranskalaisrouva. Väritys on rohkea, mutta ei ihan poikkeuksellinen. Kaikkialla on noita pyykkinarutelineitä ja pihoilla puusohvia, joissa väki istuu kun ei ole muutakaan. Vanhoja, työttömiä, lapsia, iltaisin koko perhekin.

 

Kirjaan muistiin julkisesti pari tietoa, saa käyttää. Teetin nämä hienot mustat T-paidat brodeeraamossa, jonka löytää kun kävelee SOUKin pääportilta oikealle kolmannelle poikkikadulle, soukin reunalta noin 100m. Putiikki on vasemmalla, mutta sitä on vaikea hoksata joten kannattaa kysellä. Myyvät myös painettuja paitoja. Välivouhkana toimi koptihemmo Joseph, joka myy nahkakamoja sen poikkikadun risteyksessä. Hän on hyvin perillä hintatasosta myös kaverinsa kaupassa, mutta yrittää aina vetää välistä. Itse maksoin hiukan yläkanttiin paidoista, mutta siihen sisältyi originaalin teko, joka systeemissä aina maksaa jotain. Tiedän sen kotimaasta. Nyt kun olen maksanut sen, voitte tilata itsellenne ihan oman paidan joka ei varmasti kävele vastaan. Hinta tingittynä oli 120LE. Lepakkokuvion mallin saa minulta. Sillä paidan ja kuvion värin ja koon voi itse valita. Jos teetät 21 cm leveän lepakon kuvan kirkkaan vihreällä langalla, älä tule Vihtiin lepakkoretkelle.

 

Toinen tieto on kämppätarjoajasta, joka tarttui hihaan kadulla. Tarjosi asuntoa kaikin mukavuuksin tonnilla jostakin Carterin talon takaa, joka voi olla aika venyvä käsite. Mutta siihen sisältyy oma pikku puutarha, sähkö ja vesi. Kaikkialta on aina pikku kävelymatkan jälkeen pikkubussilla yhteys muualla, vaikka tähän lähelle Habuun tai lautalle. Vesselin kortissa lukee Hamdy Alserk ja numero on +20100 879 3383. Puhuu kelpo englantia.

 

Tämän päivän sähkökatko oli vain pari minuuttia, mutta taas oli tarvetta fikkarille. Pattereita niihin saa joka paikasta. Otsalamppu on kätevä jos on vaikka kokkaamassa kaasuliedellä. Viileimmissä maissa lienee aika tuntematon laite, jonka päälle pannaan läppäri ja alle jää ohut 2-3cm tuuletin joka viilentää laitetta. Uusi malli on sellainen jota on kätevä pitää polvilla. Edelliskaudella ostin pöytämallin mutta se oli kadonnut johonkin, joten Abdy osti uuden. Arvaan kenellä vanha on käytössä.

 

Kun menin Hannun luo 100m päähän, välähti taivaalla. Sattui kohdalle b.e. puhuva nuorimies, jolle salama oli uudempi juttu ja hän alkoi mulle selittää ilmiötä. Asian erikoinen piirre oli, että tähdet ja kuu loistivat taivaalla suoraan ylös katsoen,mutta molemmilla reunoilla oli pilviä. Kohta alkoi rapista suuria pisaroita, mutta harvaa sadetta. Kun palasin puolen tunnin päästä, sade taas ropsahti ja lapset kiljuivat. Saattoi monelle olla ensimmäinen sade elämässä. Vinha puoli asiassa on, että nyt olen kokenut sateen kolmena talvena peräkkäin, kun aikaisempi oppaiden tarina ja tosi oli, että neljään vuoteen ei ollut Luxorissa satanut. Ilmasto muuttuu ja tämän illan salamointi taas todistaa siitä. Salamointi menee yleensä vain pilvien välillä eikä lyö maahan, mutta äsken jyrähti kuuluvasti. Ilmankos oli tosi hiostava keli kun kävin viiniä ostamassa Luxorissa.

 

Taas sataa ja kun kävin kaupungin puolella, siellä oli lammikoita kaduilla. Täällähän ei kaupunki ole mitenkään varautunut varsinaisiin sateisiin eikä viemäröintiä sadevesille ole olemassa. Katujen korkeat jalkakäytävät ovat ehkä siksi niin korkeat, että jos vettä tulee, sitä tulee rankasti. Eilen 7.3.2014 satoi rakeita, ja Abdy otti kuvan rakeesta kämmenessään. Se on aika harvinaista täällä.

 

Jo kolmas sadepäivä, harvinaista herkkua. Kaivauksillakin pidetään taukoa, sillä sade haittaa pahasti siellä. Liejusta on paha löytää mitään, kivet on liukkaita jne. Nyt kyllä kaivajia harmittaa, avustava porukka jää ilman liksoja.