Housun vyötäröstä irtosi nappi eräänä päivänä. Ei pitäisi kumarrella jottei vyötärölinja joudu kireälle. Olin tietysti menossa kaupungilla, mutta henkselit pelasti katastrofilta. Tulin ulos SK-Marketista ja sattui sopivasti paikalle pari britiksi arvattavaa varttunutta rouvaa. Koska hekin olivat menossa kauppaan, arvasin että ovat pitempiaikaisia. Rohkeasti vaan kysymään, mutta ongelmahan oli siinä etten tiennyt sanoja. Huomasin sen vasta aloittaessani kysymyksen. Onneksi olivat sen verran kokeneita, etteivät pelästyneet kun rupesin nostamaan puseroa ylös näyttääkseni ongelman.

Tänä päivänäkäänn en tiedä mitä nappi ja lanka ovat englanniksi, neulan muistin. Käsiliikkeiilä selvittiin ja sitten tuli opastusta. Lanka ja nappikauppa löytyisi Medinalta ja sain summittaisen ohjeen.  Tänään sitten suuntasin nappikauppaa etsimään, kun olin sillä suunnalla. Ensin poikkesin kopioimaan hierojan kyltistä puhelinnumeron, jotta joskus pääsisin hoitoonkin. Siitä Medinaa pitkin Feirusiin päin. Kun menin ensimmäiseen kioskiin asiaa kysymään, keksin piirtää homman ja pikku käsilikkeillä jatkaen asia selvisi heti. Ei ollut ekassa, eikä tokassa, mutta kolmannessa jo hoksasivat neuvoa apupaikan. Se ei ollut mikään puoti eikä ainakaan se minkä brittirouva neuvoi. Löytyi korjausompelimo n. 50m poikkikadulta, joka lähtee TV-kadun suuntaan, siitä kulmasta missä on hirsi-imitaatio myymälän ulkopuolella. Sama katu muuten millä on atk-korjaamo. Täti yritti ensin myydä koko rullan mutta ei sattunut väriä, mutta sitten hoksasin että hänellä oli koneessa sopivaa harmaata lankaa. Siitä sitten tehtiin kauppa 2 kpl metrin langanpätkistä ja neulasta, 1LE. Tarkistin vielä että hän tekee kaikenlaista pikku korjailua jos myöhemmin jokin vaate kaipaa paikkailua.

Napin olin saanut onnettomuudessa talteen, joten eikun ompelupuuhiin kämpillä. Hyvin sujui ja muistin vanhan kikan panna tulitikku napin alle, ettei mene kireälle.

Se poikkikatu on noin puolessa välissä Omar-marketista Vodafonen kulmaan päin. Ostelin leipää ja muuta ruokatarviketta ja samalla katselin uutta turistiryhmää, jota ajelutettiin vossikoilla pitkin tosi ahdasta Medinaa. Laskin 13 kärryä, epäselväksi jäi mistä maasta turistit olivat. Ehkä Italia, ehkä Ranska, Sveitsi? Vähitellen se elpyy, turismi.

+  tähän juttuun ei tule lisäystä, halusin vain opastaa merkitystä.