luxor 88.2009 golfiakin

Olipa kiva pelipäivä. Aamulla vähän takkusi kuljetus, mutta keksin soittaa Emilioon näille uusille kavereille, Artolle ja Leilalle, että tulen heidän kyytiinsä. Medinakadulta kysyin ekalta mikrobussilta meneekö Emilioon ja heti tärppäsi. Kuski antoi vielä punnasta takaisinkin eli ei enää katsonut mua turistiksi. Kentällä sitten Saad soitti ja kertoi, että kuski oli odottanut puoli tuntia kämpän ovella. Mutta kun sopimus oli, että Saad vahvistaa kyydin illalla, soittoa ei tullut ja hän ei vastannut aamulla ollenkaan. "No bromlem" oli Saadin kommentti, kun kerroin että vastaan kentältä.

Varmaankin kauden paras peli minulla, vaikka kävelinkin koko reissun. Pari par ia ja lukuisia bogeja. Alkuysi 51 lyöntiä. Muutama vakava yritys pirkustakin, joten tämä tahkoaminen alkaa vaikuttaa. Kiitos vaan Ristolle, joka antoi pikakurssin chipistä, se auttoi! Nyt pelissä ei ole kuin muutama huono osa-alue, nimittäin avaus, väylät, chippi ja putti. Ei vaineskaan, tänään ei tullut kuin yksi slice avauksessa. Driverillä kulkee ihan ok, pituus vaan jää huonoksi. Vanha ja jäykkä jäärä!

Kentällä oli taas tungos, kun 6-8 japsia oli pelaamassa. Meidän lisäksi näkyi vielä jokin muukin porukka autoilla painelevan, joten saattoi olla tusina golfareita liikkeellä. Iltapäivästä taas tuuli jeesasi oloa. Paluumatkan lämpömittari näytti 34 ja kotilukema oli 35 parvekkeella.

RAKSA edistyy vauhdikkaasti. Eilen jo purkivat pois laudoituksia pilareista, jotka näyttivät yläpäästä vielä kosteilta. Huhuilinkin mestari-Ismailille, että meilläpäin valu saa kuivua viikon. Hän kohautti olkiaan ja minä totesin, että kaippa se on tämä kuivuus joka sallii näin nopean toiminnan.

Nyt pojat naputtavat jo katon valulle laudoitusta joka edistyy nopsasti. Katto tuetaan alta parruilla, joiden mitta on kai 60x60 mm, joka tapauksessa meikämitoista hiukan erimittaista kamaa. Tilaavat varmaan suomisahoilta erikoismittaa? Vuosikymmeniähän tänne on meiltä rahdattu egyptinparrua, joka tarinan mukaan meni kaivoksiin. Mutta en minä tiedä mitä kaivostoimintaa täällä olisi, kuka tietää. Google varmaan, mutta sen kanssa en rupea leikkimään, ennen kuin ens viikolla, kun on kämpästä yhteys. Eikä taida meikäläisen sanavarasto riittää tällaisiin, kun ei ole sankirjaa mukana, enkä tiedä temppuja nettisanakirjaan englanti-suomi-englanti. Kertokaa osaavammat.

Kyllähän tämä maailman meno on jo muuttunut hirveästi netin ja kaiken digin myötä. Siitä asiasta olikin sunnuntain Hesarissa juttua.

Pölyongelma on hirveä kaikkialla Luxorissa, varmaan koko maassa. Nyt on lasipöytä ollut pyyhkimättä lauantaista asti, siis neljättä päivää ja näkyy kerros olevan melkoinen. Läppäriä pyyhin harvasepäivä ja olen opetellut kätkemään kameran aina taskuun tai reppuun. Annelin kännykkä meni viime vuonna ihan pilalle, lasin alle kertyi hiekkaa paljolti. Mun nykykännykkä pitäisi olla tiiviimpää mallia, joten se ehkä pärjää täällä. Uusi kämppä on siinä suhteessa parempi, kun on isäntä keksinyt rakentaa tiiviit, huulletut ovet ja ikkunat, parvekeovikin tuplana ja kynnyksillä. Yleensähän näissä maissa ei käytetä kynnyksiä joten oven alla on rako, josta suoraan tuulee pöly sisään. Tässä talossa porrashuoneessa ei ole kattoa, joten pöly suorastaan sataa portaaseen ja siirtyy siitä huoneistoihin. Uuden kämpän porrashuone on katollinen, mutta silti valoisa, koska on ikkunoitu.

Tänään taas kentällä korostui tämä ilman saasteisuus. Niilin vastarannalla on vuorijono, ehkä noin 5 km päässä ja se näkyy useimmiten selvästi. Mutta tänään oli smogg niin paksua, että niitä ei nähnyt. Näkyvyys saattaa tällaisena päivänä jäädä muutamaan kilsaan, vaikka pilviä ei ole ollenkaan, eikä muita näkemäesteitä.

Kentällä taas porukalla ihmeteltiin tätä uuden kentän rakennustouhua. Sinne on tuotu multakasoja, ikäänkuin ne olisikin jotakin testausta varten. Hyvän näköistä, ihan mustaa ja hienoa. Mustat, ohuet, ehkä 12 mm muoviputket on levitetty maisemaan noin 3-4 metrin välein. Jossakin kohtaa, missä työmaa on edennyt pidemmälle, on pystyssä kastelujärjestelmän ulostuloputkia. Ne on asennetti noin 50-60 cm korkeuteen. Päättelimme, että niitä on pakko lyhentää jossakin vaiheessa, sillä mikään multamäärä ei pystyi peittämään maata siihen tasoon asti. Kaippa tuo Niilin laakson multakerros on todella paksu, vuosituhansien tulvan tuoma. Kun maata otetaan rakentamiseen, on pehmyt kerros poistettava. Joten saattaa sitä multaa olla tarjolla rakennustyömaiden alta. Mutta saavat rahdata kuorman poikineen kentälle, ennen kuin nurmi kasvaa. Heitin hatusta tollaisen miljoonan autokuormaa. Sehän olisi helppo laskeakin, mutta en jaksa. Yleensä kentän ala 18 reikäiselle lienee jotakin 60-70 hehtaaria. Matikkaosaajat voisivat piruuttaan laskea multamäärän, jos arvataan kerroksen paksuudeksi esim 10 cm joka lienee liian vähän. Rekka kai ottaa kevyttä multaa jopa 60 kuutiota. Joku nämä luvut osaa ihan suoraan, mutta mitenkä vaan arvioi, on siinä multafirmalle hyvä urakka.