Halisen kalaportaalta tuli radiojuttu. Aurajoessa on pato ja monta koskea, joiden kautta nousee jalokaloja, lohta ja taimenta. Siellä on tutkijat hoitamassa uudenlaista tarkkailua ja siinä on apuna kikka, että istutuslohilta leikataan rasvaevä ja osaan kiinnitetään jokin muoviläpyskä.

 

Luin aika kauhistuttavan jutun että jokin uusi tappava virussairaus on tavattu lepakoista Saudeissa. Virus ei yleisesti ottaen siirry ihmiseen, mutta siinä välissä voi olla jokin kotieläin jonka kautta virus joutuu ihmiseen. Lepakko oli jotenkin sidoksissa Egyptiin, olikohan niin että laji oli egyptin hedelmälepakko.

 

Turku on Suomen takamus, kuulin herjan radiosta. Sen sanoi tosin turkulainen ja arvatenkin sen on keksinyt tamperelainen. Meitä kun on siunattu ainakin yhdellä turkulaispressalla ja Saulikin puhuu hiukan samaan tapaan.

 

WHO on antanut julkilausuman uudesta selvityksestä, joka todisti että joka vuosi kuolee yli miljoona ihmistä ilmansaasteisiin, lähinnä kai pienhiukkasiin. Suomessa on se erityispiirre, että jossakin laaksonpohjan kylässä saattaa olla perjantai-iltapäivisin aika kova savupilvi levittämässä pienhiukkasia, kun joka talossa lämmitetään saunaa, varsinkin talvityvenellä.

 

Ministerikokous on ottanut tavoitteeksi vähentää -50% Itämeren saasteita, taisi olla vuoteen 2020 mennessä. Siitä kertoili MTK:n puhis Marttila ja totesi että haaste on kova, koska suurin päästäjä on maatalous. Keinoja on olemassa, asenteet mättää.

 

Sauli antoi tyylikkään lausunnon Sini Saarelan kiinniotosta ja naurettavasta syytteestä merirosvouksesta, jonka jo Putinkin kumosi. Suomi antaa virallisesti tukea konsulihommina, mutta ei toki puutu venäläiseen lainkäyttöön joka on ihan oma juttunsa. Sitä kun saattaa myös ohjailla poliittisesti, mikä on nähty.

 

Radio: Tilastoja ei osata lukea. Tutkimuksia tehdään hatarin perustein ja vielä suuria vääristymiä tulee tulkinnoista. Tutkimusta tehdään suppeilla otoksilla ja nettitutkimusten pätevyys on ihan miten sattuu, koska niihin vastaajien tilastollinen jakauma ei vastaa kansan jakaumaa. Simpura ja Melkas nimiset osaajat ovat tehneet aiheesta kirjan.

 

Kertoivat pari esimerkkiä, joista toinen oli = kun sairaus, joka kohtaa yhtä tyyppiä 10 000 asukasta kohden ja tilasto kertoo että jonain vuonna olikin ollut 2 tapausta, niin lisäys on toki 100% mutta ei mitenkään merkittävä tilastollisesti. Tätä tekniikkaahan käyttävät iltapäivälehdet ja repivät otsikoita turhasta, tyyliin ”hälyttävä lisäys sukupuolitaudeissa” tai ”rintojen suurennusleikkausten määrä räjähtänyt”.

 

Tiedetään että miesten sperman laatu on voimakkaasti heikentynyt länsimaissa ja syyksi on arveltu kemikaalien liian suurta vaikutusta nykyisessä länsimaisessa arjessa. Siksi olen itse jo vuosia välttänyt kaikenlaisia kemikaaleja arjessani. En käytä hientorjuntaan spraytä, ei siedä hajunpoistajia vessassa, vaan luotan pesuun ja tuuletukseen.

 

Elämä on opettanut käyttämään kantapäissä ja käsissä rasvaa, mutta vain ihan perusvoiteita. Tosin mun spermalla ei ole liikettä enää ollenkaan, ei kysyntää eikä tarjontaa, saati tuotantoa.

 

Siihen spermajuttuun voi olla osasyyllinen myös kännykkäsäteily, koska usein puhelinta pidetään housuntaskussa. Siksi voi olla hyvä pitää kännykkää muutoin ihan naurettavalta tuntuvassa vyökotelossa, joka henkisesti imitoi asekoteloa.

 

Olen ollut huolissani pölyttäjistä ja nyt kuulin radiosta uutisen, että pölyttäjien merkitykselle on laskettu hinta Euroopassa. Pölytys merkitsee maataloudelle käsittämättömän paljon eli 22 tuhatta miljardia euppaa. Tämä antaa näkökulmaa luonnon monimuotoisuuden merkityksestä. Tarhamehiläisillä ei asia ratkea, vaan on tärkeätä turvata erakkomehiläisille hyvät olot. Siis tämä pikku puuhastelu pistiäsipesien rakenteluun on vain pikku laastaria isoon haavaan. Mutta sinänsä kivaa askartelua, jota kannustan. Liittyy tämäkin kemikalisaatioon. Jos myrkyllä tapat kärpäsen, se voi heikentää pistiäisten elämää.