Autolla Lautalle, jossa taas oli kovaa tarjontaa, ensin venemiehet JOEN ylitykseen lautan sijasta. Toinen hyökkäysaalto koski takseja vastarannalla. Taas oli havaittavissa turismin vähyys, sillä kuskien tarjoushinnat ovat pudonneet viime kaudesta. Opettelun merkeissä menimme lautalla.

5 hengen siirtelyyn tarvitaan vanha iso PEUGEOT farmari. Golfkuljetukset hoitanut auto oli jostakin hajonnut, sillä se lykkäsi sisään kovaa katkua. Oli jo aikaisemmin sovittu, että sama auto kuskaa meitä retkellä, mutta vaadin uuden hajuttoman auton. Siitä seurasi sitten hiukan järjestelyä kuskipomon kanssa ja hintakin nousi. Mutta hyväksyimme sitten sen, että 4 tunnin retkestä tuli hintaa 150LE ja paluu sillan kautta.

Edellisretkien tapaan aloitimme Medinet Habun temppelistä. Sinne mentiin taas savitalokorttelin kapeiden katujen kautta, kun ensin poikettiin lasitavaran ostossa Karavanserai-putiikissa. Temppeli on yksi parhaiten säilyneistä. Siellä on vielä jäljellä värejä seinän kuvioissa. Vaikuttava paikka.

Vain parisataa metriä temppelin portilta asuu Hein, jonne pääsimme katsomaan hänen asuntoaan kanavan reunalla, ihan lähellä Karavanseraita. Ihastelimme savitalon tunnelmaa ja tiloja. Minulle se olikin tuttu jo useiden vierailujen perusteella, mutta toisille uusi kokemus.

Vielä käväisimme El Paradiso-hotellissa ja "Carterin talossa", joka jaksaa minua kiinnostaa edelleen. Nyt oli sillekin museolle tullut pääsymaksu, kuten oikein ennustin. Paluumatkalla sitten se arvokas lounas Moon Walley-ravintolassa. Kuski kovasti sitä suositteli ja syykin selvisi, hänkin sai lounaan kun toi 5 turistia syömään. Koko meny maksoi sitten 60 per nenä, ja mehän söimme arvokkaasti, kattoterassilla. Paluu sitten maisemia katsellen Horus-sillan kautta. Eikä autossa bensa haissut. Siksi tämä kuski ja auto sai loput kenttäkuljetukset hoitoonsa.