Kävin Lohjan sairaalassa äitiä saattamassa ja tarkistuttamassa hänen tahdistimensa rytmi. Ihan silloin alussa se oli asennettu liian hitaaseen rytmiin ja mummo oli ihan voimaton. Kumma virhe, sillä luulisi olevan helppo nakki katsoa ohjelmasta että syke on normaali. Mutta enhän ole lekuri, kai siinäkin hommassa omat kikkansa ovat.

 

Mutta se havainto, että sekä vastaanottoa järjestelevä apulainen oli viroksi murtava ja itse hoitava lääkäri myös, pani pohtimaan taas kerran tätä meidän lääkäri- ja hoitajapulaa. Ensin on sössitty terveydenhoidon systeemit niin vaikeiksi, mm huonoilla atk-ohjelmilla, että terkkarin lääkärillä liian iso osa ajasta menee huonosti toimivan tekniikan kanssa tappeluun. Lekuri ei ehdi tehdä varsinaisen ammattinsa töitä ollenkaan! Yksityinen puoli on sitten päässyt poimimaan marjat kakusta ja tekee rahaa. Osasyy varmaan on se että siellä on vähemmän raportointia, palavereita ja byrokratiaa.

 

Viro on sitten vuorostaan joutunut reservin asemaan ja siellä yhteiskunta kouluttaa väkeä meille, mikä on väärin ja kohtuutonta. Toisaalta niinhän Suomikin tukee Norjan ja Brittien terveyshuoltoa, kun siellä maksavat paremmin.

 

Manning sitten jenkkilässä tuomittiin, vain kakun pituus on auki kun tätä naputan. Snowdenia odottaa sama jos jenkit saavat miehen kiinni. Molemmat kaverit ovat minulle sankareita, enkä ole yksin tässä.

http://kivisto.puheenvuoro.uusisuomi.fi/145875-bradley-manningille-tuomio-%E2%80%94-synkka-paiva-lansimaiselle-oikeusvaltiolle

 

Radio1 kertoi MTT:n eli maataloutta tutkivan puljun hankkeesta saada egyptiläisten kanssa uutta kasvatustekniikkaa hiekka-alueilla hiilen avulla. Hiili puolestaan tuotetaan hitaasti hapettomasti hiiltäen kasvisainetta, lantaa, kasvinjätettä jne. Hapetonta kuumentamista eli hiiltoa on tehty jo tuhansia vuosia seppien ja ruoanlaiton yms tarpeisiin. Suomessakin on miilut kärynneet korpimailla ja siinä sivussa on tuotettu tervaa, joka olikin suuri tulolähde ja vientituote menneinä vuosisatoina. Siis niin päin että hiili oli sivutuote täällä. Tervaa kun ei saada kuin pihkaisesta puusta.

 

Yritän kaivaa lisää tietoa tästä EGY-FIN yhteistyöstä...

 

Puhenlinmyyjä onnistui saada minut koukkuun, mutta onneksi hillitsin itseni ajoissa. Pysähdyin miettimään ja pyysin ajatteluapua pojaltani Samilta, jonka duuni sivuaa näitä ITC-aloja. Pohdiskelu paljasti, että tuote ei sittenkään olisi mulle oikea. Olen nimittäin himoitellut ottavani Luxoriin mukaan tabletin, eli täppärin eli sormitietokoneen. Sille ei kai ole vielä oikeaa nimeä saatu istumaan puheeseen suomeksi. Mun suosikki oli Hesarin taannoisessa nimikilpailussa näppäri.

 

Puhelimessa saatu info oli kovin vajaata ja vasta laitteen käteen saaminen paljasti sen, että 7 tuuman mitta ei antaisi kunnon lukukokemusta kirjasta, joka olisi pääkäyttöni laitteelle. Jos olisin kiireesti repinyt muovin laitteen ympäriltä, olisin ”ottanut sen käyttöön” ja palautus ei olisi onnistunut! Törkeä juttu kuluttajaa kohtaan, sillä useinkaan ei tuotteesta saa mitään käsitystä avaamatta pakkausta. Tässä viileä harkinta pelasti minut 250€ turhalta ostokselta. Tosin tämä ehto kyllä on kohtuuton ja aion kertoa siitä Kuluttajavirastoon.

 

Toinen juttu on sitten videoiden katselu näppärillä, mutta siihen tarvitsen lisää tehoa korttiin ja siksi samaan myyntitapahtumaan sisältyi nopeampi nettitikku (sim) jolla on teorianopeus max 21 megaa joka siis käytännössä on sitten paljon alempi, ehkä pahimmillaan muutama mega, paikasta ja verkosta riippuen. Nyt ehkä pitää vielä kinata oliko se erillinen ostos.

 

Sen diilin fiksuus on siinä että laskutus on vain käyttöpäiviltä, joten jos en sitä käyttäisi talven aikana, ei olisi huolta mistään isrtisanomisista ja uusista avauksista, jotka kaikki olisivat kiusana muissa sopimuksissa joissa on kk-maksu ja avausmaksuja. Harva käyttö, esim 15pv/kk/€ olisi edullista, euppa per pv. Jos katselisin videoita tai areenan ohjelmia joka toinen päivä.

 

Näiden lukulaitteiden vertailu on epätekniselle ihmiselle tuskaista. Rimaa hipoen tajuan käyttiksestä, tehoista, pikseleistä vähäsen, mutta kun laitteen esittelyssä vilisee kaikenlaista, jonka merkityksestä käytölle ei saa tolkkua, on homma hikistä eikä lopullista tolkkua saa. Taidan ostaa jonkin alan lehden. Sillä niiden nettijutut eivät paljasta koko totuutta vaan pakottavat ostamaan lehden. Ehkä jutut sitten paljastavat tavikselle ne tärkeät piirteet laitteista.

 

Greenpeacen historia oli hieno ja vaikuttava dokumentti siitä, mitä oikeaan aikaan tehty ja julkisuutta saanut tempaus on todella muuttanut maailmaa. Greenepeace on aikaansaanut Antarktiksen suojelusopimuksen, pysäyttänyt ydinkokeet ilmakehässä, jarruttanut tehokkaasti valaanpyyntiä, saanut aikaan ilmastonsuojelun merkkiaskelia, vaikuttaa tehokkaasti nyt ylikalastuksen hillintään. Kaikki alunperin asioita, joista suuri yleisö ei tiennyt ollenkaan koska valtiot ja muut roistot, kuten Shell tekivät törkeyksiä salassa. Ydinsaasteen upotus meriin oli hyvä esimerkki, jota tapahtui kaikessa hiljaisuudessa. Katso YLE Areenasta.

 

HS/lukijoilta oli Raimo Ilaskiven kirjoitus, jossa oli samoja ajatuksia kuin itse olen pyöritellyt. Useinkaan en ole ollut samaa mieltä nimikaimani kanssa, mutta nyt elvytys vuokrarakentamiseen olisi oikea lääke talousahdinkoomme.