Tavoista

 

Kaikki puhuvat jatkuvasti kännyköihinsä, sillä ovathan he myös töissä pitkälle iltaan. Känny on myös selvästi statussymboli ja niitä vertaillaan. Yhdellä oli uusi Lumia, jossa karttapalvelu HERE ja se toimi hienosti. Puheluissa toisteltiin nimiä ja dottoreita, sillä niillä halutaan korostaa omaa tärkeyttä.

 

Abdy ja suku käyttävät uutta puutarhaa ja taloa tällaisten juhlien pitopaikkana, sillä onhan siinä jotakin säväystä ja eroa tavanomaisiin taloihin täällä. Pergoloita en ole nähnyt kuin hotelleissä ja nyt siihen oli hankittu yksi koristeltu valaisin keskelle käytävää. Oli suunnitelmissa lisätä valoja ja ehdotin ledejä. Puhuttiin myös aurinkopaneleista sillä sähkökatkoja on usein.

 

Pöytä ja tuolit oli saatu jotenkin mahtumaan keskikäytävälle, vaikka se ahdas siihen onkin. Samoin Abdy totesi että heillä on käyttöä näille kalusteille jotka olen hankkinut eikä haluaisi niistä luopua. Olivat tuoneet pihalle myös grillikaukalon, joka alunperin tehtiin Hassanin talolle ja jonka mitoitusta mietin aikanaan.

 

Abdy kertoi haluavansa myös lisää pikku ledilyhtyjä, yövaloja joista yhden toin malliksi viime reissulla. Siinä on liiketunnistin ja se asetetaan pistorasiaan. Hän asentaisi niitä useita portaikkoon, johon kuulemma valot usein unohtuu yöksi.

 

Juhlien ruoka oli tilattu ”wb:n parhaasta ravintolasta” jonka nimen ja osoitteen saan myöhemmin. Tavanomaisesti kanankoipia, riisiä, perunalohkoja uunipaitettuna, tahinaa ja paljon leipää. Alkupaloiksi tuhlailevan runsaasti perunalastuja ja limua. Lopuksi turhan makea kakkupala.

 

Ennen juhlia Abdy ensin rukoili yksin ja sitten vielä porukalla alkoivat kumarrella räsymatoilla siinä pihasoralla. Toistelivat vielä ääneen näitä rukouksia ja yhteen ääneen jotakin hokemaa. Ennen kumarruksia vielä juttelivat kovaan ääneen jotakin hauskaa, joten se rukoukseen valmistautuminen on aika rentoa. Neljä äijää oli siinä mukana mutta pari jäi heti sivuun. Kaikki eivät ole yhtä hartaita?!

 

Kuulemma näitä ystäville pidettyjä pippaloita on noin kerran vuodessa ja ilmeisesti kukin vuorollaan niitä pitää, arvaan näin vauraamman porukan kesken. Siinä oli työkavereiden lisäksi ainakin yksi serkkupoika ja muita lähikavereita. Täkäläistä verkostoitumista.

 

* * *

Abdy oli laskenut alas portaikon josta mennään katolle. Syynä Annukan kissa joka karkaili katolle. Nyt portaiden alapäähän on tulossa portti, joka estää karkaamisen ja portaiden alle kissalle talo!

Huomenna hän haluaa vielä tavata ja jutella lisää Sinuhetalon käytöstä ja mun siinä asumisesta.

 

DETTOL on tuotesarja, jossa on hyönteismyrkkyjä ja myös käsidesi, joka on aika sotkuinen litku. Kädet pitää pestä sen jälkeen, että voi syödä, mutta kai se pöpöt tappaa. Pohdin että onkohan se koptituote, kun etiketissä on miekankahvan tapainen risti?

 

Pöllö pitää taas öisin melkoisen kovia ääniä, rääkäisyjä.