Hannun tarina 2013

Seitsemän vuotta sitten Luxorissa historia muuttui todeksi. Seuraavina vuosina maa tuli käytyä läpi pohjoisesta etelään, Luxor pääleirinä, se rauhallinen paikka, niinkuin nykyäänkin.

Sitten vallankumous söi lapsensa, turismi hupeni, työttömyys tuli sen myötä ja maan talous rapautui. Kävi ihme onni, sain edullisen vuokratalon Habusta (Medinet) ja samalla hyvän vuokraisännän ja naapurin.

Kävi ilmi, ettei suurperheen elättäjällä ollut töitä, koska turismi oli kaukana poissa. Siirryimme osin samaan ruokatalouteen, edulliseen itsellekin ja masukumpu hyvän ruokavalion myötä hupeni kolmen vyöreijän verran. Hah! Syökää vihanneksia, oppikaa valmistamaan niistä herkullisia, sanoo vanha makkaramies.

Olin ajatellut auttaa orpokotia tai tms. mutta niillä on paljon auttajia. Siis naapurin navettaan vuohia, jotka lisääntyvät tuplasti lampaisiin nähden ja vuokrapeltoa, myös puutarhaosiolla perheelle hyväksi.

Kesantopeltoa kuokkimaan liinatukka perinteisen ahkerasti ja torstaina, kylvöpäivän iltana tuli oikeat maajussit jeseemään, ihan talkoomiehinä, kas perjantaina pyhä, kaikki halus kätellä valkoista fellahia.

Veden kanssa oli brobleemi, kunnes saimme kanavapumpun. Mitätön raha sijoittaa köyhäukolta pienestä eläkkeestä suuren perheen elantoon.

Hieno savitalo, atrium, 2+1 mh, keittiö ja ruiskuhuone, mutta soon mun tammi-maaliskuun. Suosittelen lämpimästi jos syyspuolella ajatus hyvään taloon, 130 euppaa kuussa. Siis pienen hetken hotellin hinta. Parempi auttaa perhettä ja sukua jos voi, koska se asia kantaa pidemmälle ja saattaa auttaa myös lapsien koulutusta.