Sekaisia juttuja maailmanmenosta

Egyptin merkkimies Shedouda III haudataan tänään. Tämä 88 vuotiaana kuollut oli koptikirkon pää jolla oli paavin titteli, muistoina ajoilta jolloin kristityt kirkot tappelivat mahdista maailmassa. On tarpeen muistaa, että koptit edustavat vanhinta kristikunnan perinnettä, sillä se on muodostunut noin satakunta vuotta meikäläisen ajanlaskun alusta, eli perustarinan Jessen syntymästä. Ruumis makaa kirkossa kruunu päässä kaikkien nähtävillä. Hautajaisissa on mukana myös muslimijohtoa, sillä vanhus oli arvostettu.

Italia onnistui välillä sulkemaan Lampedusan saaren pakolaiskeskuksen, mutta se on ollut pakko taas avata, sillä pakolaisvirta on jatkunut.

Zimbabwen entinen pääministeri, joka muodosti sitten oppositiopuolueen Mugaben diktatuuria vastaan, oli AlJazin haastattelussa. Kaveri puhuu sujuvaa enkkua, lienee koulutettu Britanniassa.

Joulupukki on neekeri Iranissa. Siellä vietetään joulua jossakin porukassa nyt, maaliskuussa. Kuvissa oli punapukuinen ukko, jonka hatusta kasvoi ruohoa! Selvästi joulu-ukko ja linkittyy varmaan tarinaan Santa Clausista, joka siis oli muistaakseni piispa jossakin Turkin suunnalla. On mutkikkaita nämä kansantarinoiden matkat ja satoja vuosia vanhoja!

Jutun mukaan vetyä voidan nyt säilöä ja käsitellä huoneenlämmössä, muuntamalla se muurahaishapoksi!

Tutkimus julkaistiin vastikään Nature Chemistry -tiedelehdessä

Kuten niin usein, tutkijat saivat innoituksensa tarkkailemalla luonnon systeemien toimintaa. – Meitä inspiroi mekanismi, jolla eräiden entsyymien aktiivisen kohdan emäksiin sitoutuu protoneita vetysidoksin, sanoo tutkija . Jonathan Hull

Katselin telkusta, kun jossakin köyhässä maassa bensaa tankattiin kanistereista kulkupeleihin. Tuli mieleen vanha muistikuva Kreikasta, jossa typerys tankkasi venettä kanisterista. Vene oli ankkuroitu uimarannan ulkopuolelle ja keinui tietysti aallokon mukana. Siinä keinui tietysti myös tämä typerys ja hänen käsissään kanisteri. Joka aalto heilautti bensaa mereen.

Kuvassa oli heppu, joka nousi tikkailla sähköpylvääseen, jossa risteili hirveä johtomäärä. Kaveri kytki johdon sinne häkkyrään ja johdolla varastetaan sähköä monopoliyhtiöltä. Kuva oli Nigeriasta. Siellä 162 miljoonan kansasta elää suuressa köyhyydessä varmaan 99%. Köyhät varastaa sähköä verkosta ja öljyä siirtoputkista. Aina välillä se öljyvarkaus tuottaa suuren räjähdyksen ja satoja kuolee. Mutta putkien poraus jatkuu, köyhyyden pakottamana.

Albert Einsteinin kirjoittamat muistiinpanot julkaistaan netissä, hienoa!

Venäjä on muuttanut kantaansa Syyrian suhteen ja tukee nyt YK:n pyrkimyksiä saada jotakin neuvottelua aikaan. Homma on aika toivotonta, sillä Assadin porukka on aika yksin ja tappelee loppuun asti. Selkä seinää vasten se pitää kiinni eduistaan ja näiden karmeiden pommitusten jälkeen se ei voi odottaa muuta kuin köyttä kaulaan. Kansa voittaa lopuksi, mutta hinta on hirveä.

Valeri Morozov, venäläinen bisnesmies, joka on muuttanut Lontooseen pakoon venäjän ongelmia. Hänellä oli menossa jättiprojekti rakentaa taloja Sotshin olympialaisiin. Heppu maksoi 10 M dollaria lahjuksia, mutta silti hommat meni jotenkin pieleen. Nyt hän on purkanut juttua medialle ja sanoo Venäjän tilannetta toivottomaksi.