Tulihan se ohut lumi tännekin, mutta kun hain exää Seutulasta, oli taas tiet ja maat mustina. Juuri tätä loskakeliä haluan pakoon ja nyt se taas onnistuu. Samaa pohtii näköjään moni muukin tuttu, terkkuja Helenalle.

 

Tilasin 2kk:n testijakson Länskäriä, mutta sitä tulee aina vaan. Täytynee katkoa sen tulo, kun poistun maisemista. Nämä lyhyet pyrähdykset ulkomaille pakottaa aina vaihtelemaan postin kulkua ja vielä vaivata jotakin naapureista poistamaan mainosposti, jota tulee ihan tolkuttomasti. Tai voihan sitä torjua lapullakin. Olen vaan jo käyttänyt vanhat estotarrat, joten täytynee ruveta tekstailemaan.

 

Ulko-oven sulkeminen tärähdyttää seinää niin, että oven yläpuolen valaisimen hehkulamput ovat kärähtäneet muutaman viikon välein. Tämä siis takavuosina ja olin jo hankkimassa siihen lediä, joka on tunnoton tärinöille, mutta en taida ehtiä ennen reissua. Kun tulee tähän väliin kaikenlaista muuta.

 

Hallitus sitten rypisti kasaan jonkinlaisen paketin jota Jutta äsken hehkutti saavutuksena. Mutta kyllähän se paketti aika vajaaksi jäi. Itse asiassa tärkein osio eli sote on ihan levällään ja vasta kun se on ratkottu, voidaan edetä kuntarakenteisiin. Ei onnistunut Himasen raportti auttamaan Kataisen nuorisoliigaa näkemään kokonaisuuksia.

 

Yritän sinnitellä vielä muutaman kuukauden näillä vanhoilla, huonoksi osoittautuneilla Nokialaisilla kännyillä. Olen kovin kiinnostunut saamaan lisää infoa Jollan uutuudesta, jota on kehuttu. Olen valmis ottamaan sen riskin, että sen menestys katkeaa ja firma kaatuu kamppailussa jättejä vastaan. Käyttäisin sitä Jollaa sen ajan kuin se pelittää. Vaikka olen periaatteessa penseä uusien vempaimien opetteluun, mutta tämä Jolla on ensimmäinen jossa on todellinen moniajo eli voipi pyöritellä useampaa ohjelmaa samaan aikaan.

 

Vaikka en itse montaa ehkä tarvitsekaan, pääsisin eroon siitä kiukuttavasta ilmiöstä, joka vaivaa tätä vanhempaa nokialaista, eli siitä että ei saa esiin puhelinnumeroita kysyjälle puhelun kestäessä, vaan joutuu selaamaan läpi koko oman nimilistan aasta alkaen. Ei siis pääse suoraan hakemaan jotakin nimeä. Tämä valikkopohjainen rakenne ohjelmistossa sitten kaatoikin Nokian puhelimet. Jollahan perustuu Nokian aloittamaan Meego-ohjelmistoon, jota sieltä pois lähteneet sitten jatkokehittivät. Minkähän sopimuksen pohjalta se eteni vai oliko meego avoin koodi? Ilmeisesti, sillä tämä versio on nimeltään sailfish tms.

 

Noita tyhmiä normeja on maailma pullollaan. Yksi täysin turha on määräys että auton lämppärin johto pitää irrottaa rasiasta. En mitenkään voi keksiä miten joku voisi saada vaaraa siitä johdon nupista, jossa on kolme pientä reikää syvällä. Saadakseen iskun pitäisi siis osata tunkea kolme metallipalaa yhtäaikaa joka reikään. Sitä ei osaa lapsi eikä eläin. Vai voiko vaara syntyä siitä, että sinne menee lunta ja se välittäisi iskun näpelöitsijöille? Insinöörit valistakaa.

 

SK kirjoitti pitkän artikkelin koulutuksen viennistä, jossa herätteenä oli osittain Suomen hyvä menestys Pisa-tutkimuksissa. Nyt sitten jo tuli lunta tupaan, sillä viimeisin mittaus ei ollut enää huippusuoritus. Mutta silti on harmittavaa, että koko idea on keksitty 10v liian myöhään, sillä monet muut ovat jo ehtineet tehdä koulutuksesta vientituotteen. Britit ovat vieneet lähi-itään jo pitkään omia vanhanaikaisia systeemejään ja samaa ovat tehneet muut kansainyhteisön maat. Epäilen että ne metodit ovat kovin vanhanaikaisia.

 

Siinä viennissä vaan on paljon opeteltavaa, sillä pitää ymmärtää ostavan maan tarpeet ja kulttuuria syvällisesti, jotta homma onnistuu. Kun olen tätä Egyptin elämää nyt katsellut muutaman vuoden, ihmettelen voiko suomalainen koulusysteemi toimia kulttuureissa, joissa ei tunneta karttoja. Luonnontieteet ainakin edellyttävät niiden käyttöä.

 

Miten opettaa teknisiä asioita oppilaille, jotka eivät osaa lukea kuvaa, piirroksia. Miten opettaa nuoria miehiä sorvaamaan, jos eivät ymmärrä piirrosta tai kasaamaan edes Ikean huonekaluja, kun kolmiulotteinen ajattelu ei kuulu perustaitoihin. Miten opettaa vaikkapa rakennuspiirtäjiä tai sähkösuunnittelijoita, joilta puuttuu kaikki pohjaymmärrys kuvien lukemisesta.

 

Aika surkeita viiksenalkuja näkyi kun tv näytti jonkin urheilijaporukan naamoja teemalla movember-viikset. Kaikilla ei vaan kasva ja kaikkien naamaan ei karvoitus sovi. Itse olen ollut tyytyväinen partaani, onhan se jo noin 40v vanha, eikä kukaan ole kehdannut moittia tai väheksyä.