Varaani polskii Eevalle

Ihme nainen, kun näki varaanin jo kolmannen kerran, samassa paikassa jossa se näköjään lämmittelee auringossa. Päivi on pyrkinyt sitä näkemään, onnistumatta. Joko niitä on useampi yksilö, koska nähty oli alle metrinen ja minä kun näin otuksen 4 vuotta sitten, arvioin sen olevan 1,5m tai arvioni meni pieleen sen nopeuden takia. LISÄYS: Seuraavana aamuna kävivät Päden kanssa ja kun menivät hiljaa, jäi otus paikalleen. Olisi saanut ehkä kuvankin, jota pitää kokeilla joskus. Otuksen ”merkistä” tuli erimielisyyttä ja huomaan että näiden naisten kanssa ei kannata kinata, kiltti mies häviää aina.

Housujen prässäys maksoi 2LE lähimmässä pesulassa.

Päivi oli koonnut 1000 palan peliä toista päivää, oli niin haastava kuvio ja mallikuva kovin pieni. Pitää hankkia jostakin levy, jotta sen saa kootuksi sileälle pinnalle. Meillä on iso pöytä, mutta se tarvitaan syömistouhuihin ja muut on näitä risupintoja. Vielä on tarjolla 2000 palainen.

Kirjasto karttuu vauhdilla kun Paavokin lupasi joitakin kirjojaan ja itse toin 12 kpl. Jokainen joka matkaa suunnittelee, menköön kirjaston poistohyllylle katsastamaan tilannetta tai ostakoon torilta tms kierrätyspisteestä. Ja tänne vaan kamelina kirjoja raijaamaan. Hannuhan on siinä kunnostautunut.

Sain sitten nettitikun toimimaan, mutta sen kautta uutisten lukeminen on kallista ja hidasta, että siihen pitänee vaan raahautua Pädelle. On tikun varassa hankalaa katsoa edes uutisia videoina tai suoria tv-lähetyksiä.

Hyttysiä on sen verran että muutaman pistoksen jo sain ja piti vammoihin rasvaa ostaa. On ihme ainetta, kun auttaa psoriin ja allergioihinkin. Ja silti halpaa. Kärpäsiä tässä huushollissa piisaa, kun on aaseja lieassa lähistöllä.

Illalla oli 20 minsan sähkökatkos ja se pakotti sänkyyn. No loppuihan se ja ruvettiin lukemaan. Kylmä sää vaan jatkuu ja iltaisin ja aamuisin on pidettävä shaaleja ja peitteitä niskassa ja jopa polvilla.

Aamulla sitten heräsin jo 3.30, otin lääkkeet ja kömmin takas peiton alle. Mutta heti perään alkoi moskeijan ämyri huutamaan. Ovat ilmeisesti tehostaneet äänentoistoa tai asentaneet uuden kaiuttimen lähelle. Päden mukaan ääni useimmiten tulee nauhalta ja luultavasti nytkin, sillä resitoija oli aika taitava ja käytti ääntään hyvin. Mutta ei se minun korviini mitään kaunista ole. Mutta pitkät lisäunet lopulta sain. Aurinko sen suo ja kotona ei kaamosaika anna kunnon unta.

Ollaan me hulluja, kun tullaan tänne palelemaan!” sanoi Eeva. Mutta aikaisempina vuosina ei ole joulukuussa ollut läheskään näin kylmää. Vilutttaminen on alkanut yleensä tammikuun puolella ja kestänyt aika lyhyen jakson. Ilmastonmuutos tuntuu siis täälläkin, tottakai. En muista 70 vuoden aikana koskaan olleen Suomessa kuukauden sisällä kolme kovaa myrskyä, joka vuosi ei ollenkaan ja niitä metsää kaatavia muisteltiin pitkään nimeltä mainiten.

Niin vähän on turisteja, että ilmapalloja lentelee 1- 2 joinakin aamuina. Enin on ollut 4 kerralla, kun vanhoina hyvinä aikoina laskin ennätykseksi 24.

Ollaan menossa Malkataan katsomaan toista taloa, se kun on tämän Päivin tukiperheen ja innokkaasti sitä tarjoavat. Tuleepahan nähdyksi. *** Kiva talo, mutta turhan suuri ja kaukana. Fillarilla sinne kyllä pääsee kätevästi, mutta nykyselällä kävely otti koville.

Paluumatkalla pysähdyttiin Hannun ja naisten mielikuppilaan temppelin portin lähelle, jossa pari isoa tölkkiä Stellaa (à 20LE) jaoimme kolmeen lasiin. Eeva ja Päde lähtivät vielä hakemaan Risu-Ahmedilta pikku apupöytää, jonka piti olla valmis jo eilen, mutta eipä ollutkaan. Jokin sotku asiassa ja saataneen huomenna. Fillarin etukori putosi tielle kun ruuvit löystyi kesken matkan ja varisivat tietysti tielle ja nyt pitää löytää uudet tilalle. Huomenna on mentävä Luxorin puolelle, pankkiin pilkkomaan seteleitä, ne ruuvit ja jotain pientä tarviketta myös keittiöön.

Päivänpaisteessa on villapaita liikaa, mutta heti auringon laskiessa alaspäin alkaa viiletä. Klo 17 on 18 astetta ja laskee yöllä ehkä 10-12 tasolle. Mutta makkareissa on monta astetta lämpimämpää ja se säilyy aamuun asti hienosti.