Palsamia haavoille

 

Peräti neljä ihmistä osallistui jättipalsamin kitkemisen talkoisiin. Jotenkin se on ymmärrettävää näin kesälomakaudella, mutta on oire siitä, että talkoot ei paljon kiinnosta. Osallisten ikä taisi olla keskimäärin reilut kuusikymmentä.

IMG_0272-normal.jpg

Tuossa se vihattu kasvi on oikealla. Jättiputkeksi epäilemäni kasvi onkin karhunputki

 

On se pusikko jo niin valtava, että vajaa puolet saatiin peratuksi. Minulla alkoi jo selkä antaa merkkejä, että oli parasta lopettaa, vaikka toiset jäivät vielä pusikkoon. Sovittiin, että jatketaan parin viikon päästä, mutta toiset sanoivat jatkavansa hommaa tässä arki-iltoinakin, kun sattuu sopiva hetki. Näin kun on aloite otettu ja tuntuu, ettei ole yksin asialla, voi mennä yksinkin puuhaamaan, tuntematta itseään ihan toopeksi.

IMG_0273-normal.jpg

Tässä tämä velvollisuudentuntoinen porukka kitkee palsamia

 

Nyt viisastuin ja päätin kutsua kesäteatterin porukan edes pieneen talkoorykäisyyn, kun aloittavat taas seuraavan teatterijakson. Jos saan vielä jutun julki Vihdin Uutisiin, olisi pientä toivoa että porukkaa tulisi enemmän. Näytti toimivan hyvin ne pari tiedotetta polun varressa, mutta seuraavaa kertaa varten lisään lappuja ja saatanpa pudotella lähiasukkaiden postilaatikoihinkin.

 

Pari koiriaan ulkoiluttavaa nuorta kulki ohi ja tunnistin samoiksi joita olin kutsunut talkoisiin. Totesin heille, että ette sitten viitsineet tulla hommiin. Hymähdys oli vastaus. Ymmärtämättömyyttä sanoille yhteisvastuu, luonto, yhteisö jne.

PS. Kuten huomataan, on taas vaikeuksia saada siististi tekstiä Vuodatukseen. Harkitsen systeemin vaihtamista.