Miestenjuhlat

 

Jouduin yllättäen tilanteeseen, josta muodostui paikallinen ”poikakerhon” tapaaminen. Olimme ensin Eevan kanssa taas haeskelemassa fillaria hänelle pariksi viikoksi ja Abdy lähti tinkimisavuksi. Löytyi sopiva saksalaispyörä, jossa 3 vaihdetta ja jalkajarru. Myyjä kertoi pyytävänsä siitä normaalisti 30LE pvä, mutta tarjosin 100 viikosta ja hän suostui. Pyörää pitää hiukan fiksailla ja sen saa aamulla. Koska olin Abdyn mp:n kyydissä, hän vei minut Sinuhetalolle ja kertoi valmistelevansa illallista.

 

Kohta alkoikin tulla kavereita, joista osan tunsin naamasta ja he mun nimenkin. Yksi vieraista oli Abdyn pomoporrasta, jota muut kutsuivat tohtoriksi, kai kunnioituksesta, sillä hän oli kasaamassa väitöstä jostakin arkeologian asiasta. Puhui niin hyvää b.e. että tultiin juttuun, kun hän kyseli Suomesta ja minä kehuin. Hän ei voinut millään ymmärtää että meillä on 160 000 järveä ja saman verran saaria. Onhan ne Niilinlaakson asukkaalle käsittämättömiä lukuja.

 

Tämä harmaaohimoinen vesseli oli yllättävän hyvin perillä EU:n asioista ja taloudesta, Kreikan kriisistä ja kun hän kysyi Suomen taloudesta, oli pakko häpeillen kertoa että olemme samassa kastissa Espanjan kanssa, talous sakkaa ja työttömyys kasvaa. Havahduttava juttu, sillä aikaisempina vuosina olisi voinut leuhkia miten hyvin meillä menee. Enää ei voi.

 

Sitten käsittelimme perusteellisesti veden aurinkolämmitystä ja hän oli kovin kiinnostunut. Abdy oli juuri kertonut, että systeemi petti kesäkaudella, kun katolla saattaa olla 60 astetta lämpöä ja putkissa lähes kiehuu, niin jokin liitos petti ja vettä valui hukkaan. Totesin että osan lämmityspullorivistä voisi peittää kesällä, jotta ei pääse ylikuumenemaan ja talvikaudella käyttää koko tehon. Tohtori totesi että Egyssä on usein sähkökatkoja kesäisin, kun käytetään paljon jäähdytystä ja silloin olisi järkevää ottaa veden lämmitys auringosta. Niin totta!

 

Juhliin tuli arvokkaan oloinen heppu rennossa arkkitehtimaisessa samettitakissa, esitteli itsensä Aliksi ja Abdy täydensi myöhemmin, että tämä on manager antikvaarisessa hallinnossa. Toinen arvonsa tunteva ehkä 50v. heppu oli töissä documentoimassa kaivauksien tuloksia ja kysyin löytyykö jatkuvasti uutta kirjattavaa. Kuulemma löytyy ja hänen työpisteensä onkin laivassa Mummification museon rannassa. Nokkela ratkaisu tilanpuutteeseen saada keskeinen virasto oikeaan paikkaan.