Paluulipun osto

Onneksi on tullut näitä tuttuja! Kun alan eläköitynyt ammattilainen Suomessa ei löytänyt näitä halpoja lentoja, miten minä sitten niitä osaisin etsiä? Ikäluokkaa nuoremmat, keskieuroopassa asuvat/asuneet omaavat tietoa, joka helpottaa tämän tyyppisissä asioissa. Netistä löytyi belgialainen firma OPODO, jonka kautta voi varata lentoja helposti. Sivuilta löytyy kaikki mahdolliset lennot kaikilta yhtiöiltä, kaikille linjoille. Alkuvaiheessa etsi Myriam kuitenkin lentoa Luxor-Bryssel, ja tavoite oli saada paikka samaan koneeseen kuin heillä jo oli 49 euron liput. Onnistui, mutta nyt hinta olikin 90 euroa. Ateriahinnan ym jälkeen hinta oli sitten 115,90 euroa, jonka maksoin luottokortilla. Olisin ehkä pärjännyt (juurijajuuri) englannin kielisenä palvelusta. Vastaushan on aina helppo, kunhan ymmärtää kysymyksen.

Nyt kävi hiukan hassusti lipun tulostuksen kannalta, kun annoin vaki-sähköpostini sinne, jotta saan myöhemmin infoa kotiin, jatkosuunnittelua varten. Nyt pitää ensin mennä Saunalahteen ja lähettää lippu tänne Luukun kautta ja sitten tulostaa täällä.

Lentojen aikataulut välillä Luxor-Eurooppa-Hki ovat sen verran huonot, että on parasta yöpyä jossakin välillä. Näin lentojen lähtöajat ovat inhimilliset ja kotiin paluukin järjelliseen aikaan. Nyt se onnistui siten, että yövyn jossakin Bryssissä. Hein aluksi oletti, että voisin yöpyä tarvittaessa Myriamin vanhan äidin asunnossa, joka nyt on käyttämättömänä, mutta M:n selityksen jälkeen kävi selväksi ettei se käynytkään. Ymmärsin, että äidin koti on täynnä joitakin kamoja. Myriam lupasi etsiskellä tutuiltaan majoitusta alueelta. Halpa hotellikin aina sopii. Katsotaan.

Mutta varsinainen kummallisuus tuli eteen, kun etsittiin jatkolentoa BRY-HKI. Lentoja on useilla yhtiöillä ja hintahaarukka ihan posketon. Halvin oli BaltikAir, noin 108 euroa. Siitä ylöspäin oli SAS ja British Airvays, useita muita ja viimeistä edellisenä hintana Finnair, yli 700 euroa!

Paluulennon tilauksessa tökki ihmeellinen asia. Välitysfirma oli kotisivulleen valinnut maat, joista valita asiakkaan kotimaa. Siinä ei Finlandia ollut, eikä sitä voinut kirjoittaa!

Tässä olisi pientä työmaata vaikka Ollilan imagotyöryhmälle, saada Suomi kartalle edes EU-maissa.

Voisihan meidän Belgian lähettiläskin hoitaa hommansa, ei varmaan tarvittais kuin puhelu mokomalle matkamyyjälle:"hei, Suomi kuuluu EU:hun".

Piko, pane muistiin seuraavat: Jetairfly.com ja OPODO, joka on se törppö belgialainen lipunmyyjä. Pyydä niiltä jatkuvaa infoa ja Ryanairilta kans.