Laulun sanat ovat toteutuneet, on ollut poutasäätä jo pari päivää ja aurinkoa täällä Etelä-Suomessa. Viime yönä komea täysikuu joka mollotti taivaalla vielä aamulla kun kävin hakemassa lehdet.

 

Myrskyihin liittyy bisnesidea takavuosilta, kun Korhos-Heikin kanssa yritimme tarjota suurille sähköyhtiöille automaattista Sähkö-Santraa, joka olisi myrskyjen jälkeen kertonut yleisölle tilanteesta ja siitä milloin viat saadaa korjattua. Eipä silloin idea mennyt kaupaksi, vaikka kävimme aika monessa yhtiössä. Hieman harmittaa, että viime tai toissavuonna viimein valtiovalta määräsi yhtiöt tehostamaan tiedotusta juuri niissä asioissa. Olimme liian aikaisin liikkeellä ja nyt sitten kun olisi ollut oikea hetki, ei meillä ollut enää puhtia ja osa tekniikastakin oli ajettu alas.

 

* * *

 

Olen kokeillut miltä tuntuu aamukahvilla ja kirkasvalolampun alla lukea paperilehteä, kun antoivat ilmaisen 2kk:n testijakson. Länskäri on enemmän luettuna nyt uusi tuttavuus, mutta enpä taida jatkaa maksullisena. Ihan hyvin oon saanut infoa netin kautta, ilmaisilta IL:n ja US:n sivuilta, YLEn uutisista ja aina tyrkylle tuleville Elisankin uutisille. Radiokin lähettää samoja uutisia tunnin välein.

 

Enemmän sitä kaipaakin pitkiä, hitaita lehtijuttuja, joissa on todellista sisältöä ja taustaa uutisille. Hesarikin on päästänyt niitä lukemaan ihan ilmaiseksi. Lieköhän jokin moka heillä lukemisen estossa, sillä aikaisemmin se tuli herkemmin herjaamaan että ”lukuoikeutesi on päättynyt”. Taitavat hakea linjaansa ja siinäkin sitten vielä voi tekniikka pettää jos välillä tilaa maksullista pätkän.

 

* * *

 

Mitenkähän paljon maassa on vesivoimaa myyntiin, kun yleisesti väitetään että sitä tuotetaan vain muutama prosentti koko sähkön määrästä. Kuitenkin useimmat sähkönmyyjät väittävät myyvänsä päästötöntä vesivoimaa. Olen vaihtamassa Fortumilta Suomen Energiayhtiöön, joka myy ensi 6 kk:n jakson selvästi edullisemmin, mutta epäilempä että sen jälkeen hinta nousee. Taitaa olla pelkkä markkinakikka tarjota ensin 6 kk halvalla ja sitten kun asiakas on jo unohtanut koko jutun eikä seuraa laskuja eikä varsinkaan ilmoitusta hinnankorotuksesta. Seuraus voikin olla että maksaa lopulta ylihintaa. Täytyy olla tarkkana keväällä.

 

Samoin saa olla tarkkana noiden hemmetin puhelinfirmojen kanssa. Niillä kun hinnastot vaihtuu koko ajan eikä siitä kerrota vanhoille asiakkaille. Teleyhtiön vaihtaja saattaa puhua ja tekstailla paljon edullisemmin kuin vanha asiakas. Toinen roisi juttu on nämä puhelinluetteloa korvaavat numerotidustelut, joiden hinnat on aivan poskettomat. Minäkin ihmettelin mistä hitosta kertyy maksuja numerolle, jota en käyttänyt kuukausiin kun asuin Luxorissa. Kotimaassa sitten sain selville että ne poskettomat summat oli kertyneet kolmesta numeron kyselystä. Varokaa noita 0100 100 ja 020202 palveluita! Nyt käytän kyllä aina nettiä numeroita kaivamaan, vaan ainahan se ei onnistu.

 

Samaan sarjaan kuuluu noiden nettiyhteyksien hinnoittelu, yhtä sekavaa ja huijaavaa, jos ei itse näe kovasti vaivaa. Erikoistarjoukset kannattavat, mutta sen alkujakson jälkee siinäkin hinta helposti nousee, kuten mulle kävi joskus. Nyt tilasin Saunalahden tikkunumeron, joka maksaa 12,90 kk. Lupasi myyjä että tulee perjantaina, mutta eipä tullut.

 

* * *

 

Nyt on edessä retki Tallinnaan. Taas pitää saada jalkahoitoa ja täydennystä kaappiin. Nyt menen eläkeläisretkueen mukana ja se on kätevää, kun pääsee bussilla melkein kotiovelta ja takas. Tulee muutaman päivän tauko netti- ja blogihommassa.