Inhoan lentokenttiä

Ne ovat aina jotenkin epäinhimillisiä. Zyrichin kenttä kuitenkin oli aika selkeä ja siellä oli jotenkin inhimillisempi mittakaava kuin monilla muilla. Puolityhjänä tuli Blue1 etuajassa.  Oli kai myötätuuli. Mutta sitten lastattiin nopean vaihdon jälkeen SWISS+ YHTIÖN kone melkein täyteen. Mulle sattui säkä siten, että kolmen penkin rivistä jäi keski-istuin tyhjäksi. Sveitiläiset osaavat nämä hommat sillä kaikki pelaa ja koneet on laadukkaita. Vaikka Swissair muinoin kaatui konkurssiin on uusi yhtiö taas jaloillaan. Se maan ristitunnus käy yhtiön nimessä plussa-merkistä.

Jotakin häikkää, ainakin ruuhkaa oli Istambulissa, sillä kone veti yli 70 km lenkin meren yllä ees-taas ennen laskua. Lenkki näkyi e-kartalla ja näytti aika koomiselta se odotuslento, 15 min odotusta.

Ja lentokenttä sitten. Aika kamala kokemus taas. Sattui vielä huono tuuri kun juutuin passijonoon joka oli ylivoimaisesti hitain kahdeksasta. Olisi ollut varaa lisätä passipoliiseja eli kioskeja oli tyhjänä. Jononi luukun tekniikassa oli jotakin häikkää ja jono eteni puolta hitaammin kuin viereiset. Mutta kun sen huomasin oli jo myöhäistä sillä vaihto olisi johtanut ehkä samanlaiseen odotukseen kun olisi joutunut nopeamman jonon hännille. Lisäkiusa oli että edelleni sattui toistakymmentä turkmestanin pasilla liikkuvia ja heiltä kysyttiin kai näyttämään rahaa koska antoivat jonkinlaisen pankkikirjan tms. Tunti siinä meni kuumassa passijonossa.

Oli sitten jo hiukan väsy enkä jaksanut lähteä seikkailemaan metro-juna-ratikka systeemillä hotellille, kun oli sentää lähes 20 kg kassi ja 2 reppua. No kotimaassa taxi lentokentältä' hotelliin ei kuulosta kallilta, kun pulitin 50€. Kyselin sitten taxikuskilta mitä bensa maksaa ja hän kertoi hinnat jotka ihan vetää vertoja Suomen hinnoille. Autokanta on uutta ja hyväkuntoista, ihan lännen tasoa ja paljon parempaa kuin esim. Egyptissä.

Hotellin nimi on Azur ja sijaitsee vanhan kaupungin alueella josta löytyy suurin osa nähtävyyksistä. Ilo oli myös se että nettiyhteys löytyy.