(Otsikon kirjoitusasu vaihtelee, jotta eri sanoilla haut onnistuisivat paremmin)

Lähtöpäivä lähenee ja katselin muonavaroja. Annukan kanssa tuli hankituksia kuivatavaroita, joita en ole saanut kulumaan. Päätinkin antaa ne enemmän tarvitsevalle. Tässä muutaman kulman päässä asustaa ihan kadulla ja aitavierillä perhe, jolla menee kurjasti. Kävin viemässä ensimmäisen erän ja varmistin, että pari turhaa paitaakin voin viedä kunhan pesen ne ensin.

Kävelin EgyptAirin toimistolle, koska sieltä jo ehtikin tulla lipun vaihto aikaisempaan koneeseen. Se lähtee jo 17.00 ja tunti+vartti lennon jälkeen jää aikaa seuraavaan lentoon peräti kymmenkunta tuntia. Mutta se on siltä illalta viimeinen lento, joten on roikuttava kentällä se aika, sillä tunnetusti lentokenttähotellit ovat turhan kalliita.

Siinä Winter Palacella päivystävät edelleen maastopukuiset sotilaat, nyt jo huomattavan rentoina. Nojailevat ovipieliin, istuvat ikkunalaudoilla ja yksi huusi "hello", mitä ei edellisviikolla tapahtunut. Mikähän erilaisuus tässä hotellissa on, kun muita ei vartioida ollenkaan? Kaikkialla on hiljaista, turisteista ei juuri ole havaintoja. Vilkas nuorimies halusi jutella ja tarjosi samalla palveluitaan. Kysyin mitä Muballe tapahtuu ja hän oli sitä mieltä ettei "se lähde mihinkään!"

Menin taas vossikkaparkin ohi (täysin tyhjä) puistoravintola Luxor Wenaan, jossa olin ainoa asiakas. Iso Stella maksaa siellä 8LE, kana-annos 20, pizzat 14-18, pippuripihvi 22, munakkaat 5-7, kala-annos 25, eli todella edullista. Viime viikolla oli sentään turisteja useassa pöydässä. Rukoustouhu oli menossa ja kun se päättyi, lähdin katsomaan tilannetta aukiolle. Sinne sitten tulikin pienehkö kulkue, ehkä 60 nuorta miestä huutaen rytmikkäitä lauseita. Tarkistin eräältä kauppiaalta että he olivat kaatamassa Mubaa. Torille kun saapuivat, oli siellä vastassa parisataa miestä banderollin kanssa. Joku kannatteli puista ristiä, jossa oli koristeena Egyptin viiri. Eli mukana oli myös kristittyä porukkaa. Kävin välillä Susanna-hotellin aulassa "asialla" ja kun tulin takaisin, lähti uusi kulkue aseman suuntaan, nyt oli porukkaa toistasataa miestä ja mp-partio kärjessä piti meteliä.

Soukin kauppiaat olivat sulkenee kauppojaan, alkupäästä ehkä jopa 80% kaupoista oli ovi kiinni.

Kun naputtelen tätä klo 15.43 kertoi tv juuri että Muba olisi perheineen lähtenyt Cairosta, määränpäästä ei ole tietoa. Sama tieto tuli toisaalta jo aiemmin. Tälle päivälle on annettu otsikoksi "hyvästelypäivä" joka varmaan tarkoittaa iloisia hyvästejä eräälle tyypille.

Juodessani kaljaa jouduin kuuntelemaan kahtakin puhelua, joita puhuivat englannilla pari siistiä poikaa, arvattavasti brittinaisilleen. Toinen ainakin pyysi rahaa kiihkeään sävyyn. Toinen leperteli muuten vain. Kummankin kanssa pyöri 4-5v poika, olikohan perhettä?

Palasin Kotikadulle bussilla ja kadulla oli pieni miesryhmä lentolehtistä lukemassa. Castellon omistaja moikkasi ja totesi lapusta, että Muba alas, johon vastasin samalla tavalla, peukku alas. Hollantilaisia oli tavan mukaan Heinillä kahvilla ja liityin seuraan. Vitsailivat, että menin kahvilaan omat falafelit pussissa ja tilasin vain kahvin. Kahvilta kuljin tietysti Medinan poikki, jossa oli taas paljon mustapukuisia poliiseja, ehkä 60 istumassa varjossa, mm savukranaatteja ampuvat pyssyt varusteinaan. Rentoa naureskelua, taisivat tunnistaa minut ja pitivät pilapuhetta kai äijän hatusta.

Puolentoista viikon takainen jännitys oli täysin poissa ja katukin oli auki. Taisi olla enemmänkin poliisijohdon demonstraatio, halu olla näkyvillä ja tehdä poliisi "tärkeäksi".