Tapaninpäivänä 2013

 

Juttelin pitkään eilen lähimmässä kuppilassa, josta saa myös olutta. Kun kerroin terkkuja Eerikalta, nauroi paksu äijä, joka kaupittelee alabasteria kafen vieressä ja totesi että Eerika puhuu liikaa, mitä sillä tarkoittikaan.

 

Tämä äijä heti rupesi tarjoamaan vuokralle taloaan, josta näytti lukuisia kuvia. Pyytää vuokraa 3000LE/kk ja 250€/viikko. Upea talo, rakennettu 2010 Myriamin talon kohdalle kanavan toiselle puolelle eli ihan lähelle ”ranskalaisten” savitaloa. Tämä on valkoinen ja pinta on lohkotiiltä. Kolme makkaria, 2 kylppäriä, kodinkoneita ja laatua, wi-fi, tv jne. Lupasin käydä katsomassa lähipäivinä.

 

On se vaan kumma miten näissä kurjissa bisnesolosuhteissa joka puolella rakennetaan uusia taloja. Panevat toivonsa turismin varaan, mutta eipä hyvältä näytä. Nämäkin eiliset juttukaverit surivat että ketään ei käy. Vain venäläiset ajavat bussilla Hurghadasta, käyvät kääntymässä temppelin edustalla, mutta eivät ole kiinnostuneita historiasta ja raunioista. Edes temppelien nimet eivät kiinnosta.

 

Kysyin miksi pallot nyt nousevat eri paikoista, mistä milloinkin eikä enää siitä hiekkakentältä, joka oli määrätty kaikille. Tarina oli se, että hallituksella s.o. kaupungilla tai kuvernoraatilla ei ole varaa maksaa sen kenttäalueen vuokraa, otti maanomistaja sen haltuunsa. Nyt sitten kai lentojen kontrollikin on löysempää, mikä on huono juttu. Pallothan häiritsevät lentoliikennettä ja siksi piti saada lupa kentän sääporukoilta. Mitenkähän nyt?

 

Yksi pallo nousi aamulla Medinet Habun temppelin busseille varatulta parkkipaikalta, joka on aamupimeällä tyhjänä. Joiltakin pelloilta on nousuja, kuten silloin 6-7v. sitten kun itse olin ainoalla lennollani.

 

Päivi kertoili siitä viime vuoden pallokatastrofista silminnäkijän kuvauksen. Sen mukaan pallo oli jo laskussa ja aika matalalla, kun kaasujutut jotenkin menivät pieleen. Kapteeni paloi siinä heti 70% ja hyppäsi alas ja pari muutakin. Se sitten oli keikauttanut korin tasapainoa ja kuuma kaasu nosti palloa nopeasti ylös, jolloin 8 muutakin oli loikannut kuolemaansa. Valinta kun oli palaa tai pudota pellolle. Nyt ei ole tietoa mutta oletan kaikkien kuolleen vammoihinsa.