Törkeätä potaskaa heitti heppu ABC:n haastattelussa, joka oli tähdätty länsimaihin. Pressa puhuu hyvää englantia ja valehteli sujuvasti. Syyriassa on tapettu noin 4000 aseetonta mielenosoittajaa. Sinne on jo muodostumassa vallankumousarmeija, mutta sen johto on Turkissa ja ehkä muualla ulkomailla ja järjestäytyy sekä hankkii tukea, rahaa ja aseita.

Vastarintaliike toimii ulkomailla ja on jo jotenkin järjestäytynyt, onhan tappamista jatkunut jo keväästä asti. Sen puhemiehet puhuvat ymmärrettävää e-kieltä ja esiintyvät aika usein AlJaz:lla.

YK:n Ban Ki-Moon kävi jossakin välissä jututtamassa Presidentti Al Assadia, joka oli vakuuttanut että nyt tyyli muuttuu ja ruumiita ei enää tule. Kuitenkin seuraavana päivänä pyssyt paikkui ja uhreja tuli. B.K.Moon sanoo että tottakai presidentti vastaa johtajana kaikesta mitä maassa tapahtuu. Eilen kerrottiin noin 50 kuolemasta, tänään 40. Ei hyvältä kuulosta.

Toisaalta NATO on julistanut että se ei sekaannu Syyrian tapahtumiin, eikä edes siinä tapauksessa että Turkki sekaantuu. Turkki on Naton jäsen ja Naton sääntöjen mukaan jäsenet auttavat toisiaan.

* * * 

Bahrainissa on ollut levotonta ja poliisi on käyttänyt kyynelkaasua ja kumiluoteja. Kuningas selitteli tilannetta telkkarissa, mutta sanoma meni minulta ohitse. Kyllä nämä itsevaltiaat ovat hermostuneita ja syystä.

* * *

Qatar on vekkuli tapaus, Al Jazeeran kotipaikka. Maan lentoyhtiö käyttää jättisummia mainoksiin tv-kanavalla. Ehkä se on tapa hoitaa tv:n rahoitusta. Samoin joka ilta ajetaan suuren yhtiön mainosta, muistaakseni nimi on Aamal, joka ei sano eurooppalaiselle mitään. Mutta yhtiö kehuu hoitavansa lähes kaiken mitä maassa tehdään. Näillä jättiyhtiöillä onkin huvittavia mainoslauseita. Kun tehdään lähes kaikkea eikä talous ole kehittynyt länsityyliin, tarvitaan kuningasperheelle työkaluksi monialayhtiö. Tämäkin mainostaa tekevänsä "about everything".

Äsken näin eka kertaa lentoyhtiön mainoksen, joka kai vihjaa jotakin. Siinä levitettiin koneessa paahtoleivälle marmeladia ja spiikki sanoi jotenkin tyyliin, että se levitetään "lännestä käsin". Yrittääkö hallitusperhe ja diktaattorivalta kertoa että he toimivat länsityyliin ja ovat "hyviä"!

Egyptissä oli toinen äänestyskierros niistä paikoista joille ei tullut enemmistöä. Siis kukaan ei saanut yli puolta äänistä. (oma tulkinta, kun kukaan ei ole selventänyt asiaa). Tohtori oli iloinen että salafistit eivät saaneet yhtään lisää paikkoja vaan ne meni joko MB:lle tai liberaaleille. Hän piti hyvänä että maltilliset muslimit saavat vahvan kannatuksen. Ovat hänen mielestään maltillisia.