Syyrian 6 kohdan ohjelma

Kofi Annan on nyt saanut myöntyväisen vastauksen teurastaja-Assadilta. YK:n jengi käveli pommitetussa Homsin kaupungissa roistopressan kanssa. Katselivat pommitusten tuhoja, jotka ovat seurausta armeijan hommista. Lapsellinen selitys, että aseelliset ryhmät ovat aiheuttaneet tuhot, on niin läpinäkyvä, ettei varmaan pressakaan kehdannut niitä selitellä.
* * *
Juuri 22:05 tuli kuvaa jossa tykillä taas ammuttiin samaan kaupunkiin. Miten kukaan voi jaksaa neuvotella tällaisen paskiaisen kanssa? Se sika tietää, että ulkopuolisten hyökkäys maahan johataisi isoon sotaan ja tietää että länsimaat ei uskalla käyttää voimaa tässä saumassa. Se kuuden kohdan ohjelma jonka murhaajapressa hyväksyi, meni juuri mureniksi. Mitähän ukot keksivät seuraavaksi? Tulee siitä Saulillekin töitä. Pitää miettiä halutaanko taas lähteä jotakin turvaamaan.
* * *

KahviAnnan kävi palaverin Kiinan pomon kanssa samalla, kun kaikki tärkeät ihmiset olivat palaveeraamassa Soulissa atomiturvallisuudesta. Huono käsite sinänsä, sillä atomien hajottaminen voimalaitoksessa tai pommissa on aina vaarallista ja haitallista maapallon tulevaisuudelle. Jotakin aina tuhoutuu.

Syyrian kumousta johtaa SYRIAN NATIONAL COMMISSION, tästä lähin SNC, jota haastatellaan usein kommentoimaan. Se on nyt koolla Turkissa ja päättää suhteista Syrian Free Army-porukkaan. Lännen ongelmana on ollut, että näitä kumouksen edustajia on useampia eikä ole helppo tietää, kuka on edustavin ja laajinta kannatusta nauttiva. Iitä on jo moneen kertaa varoiteltu, että olkaa nyt ensin samaa mieltä asioista, niin sitten me voidaan päättää ketä tuetaan.

Aina näissä kumouksissa on myös kyse asemien hakemisesta siihen tilanteeseen, kun uuden hallinnon paikkoja jaetaan. Vapaan armeijan komentajan nimi on myös Assad ja hänen pitäisi olla nykypomon serkku. Heillä on tietysti päällä vanha malli, että jostakusta tulee taas diktaattori. On se niin syvällä näiden maiden perinteessä, jotta kenraalin on vaikeata hahmottaa, mitä se demokratia oikein maan johtamiseen kuuluu? Jos mun porukka heittää serkun pihalle, niin minähän olen sitten kunkku ja kahmin mitä saan. Se ajattelu kun on vierasta meille lännen symppareille. Siksi olisi kiva tietää kuka näistä kapinallisista ymmärtää alkeellisestikaan demokratian päälle.