Pikku kujalla keskustassa oli kodinkoneliikkeen varasto. Oven ulkopuolella oli tuttu puusohva ja siinä tuttu varustus, tyyny ja huopia. Ilmeisesti palkatun yövahdin lepopaikka yön kylminä tunteina. Näitä vanhoja ukkoja yövahteina näkee kaikkialla, mutta niiden merkitys on symbolinen, sillä mitään karskia rikollisuutta ne vanhukset eivät estä. Mutta ehkä ei tarvitsekaan, ehkä vain metelin pelote estää varkaita?

Varsinaisia kielineroja tapaa usein niiden joukossa jotka turisteilta saavat elantonsa. Nämä vesselit arvioivat turistin olemuksesta lähtömaan ja siksi minua viimeksi arveltiin danskiksi ja puhuteltiin sen mukaan. Myös pikkupoika venerannassa varoitti lyömästä päätä veneen kattoon venäjäksi! Heti jos sanot ”lä sukran” nämä nerot kuulevat ääntämyksestä suomalaisen! On vahinko että eivät saa koulutusta lahjojensa mukaan, sillä noin tarkka huomiokyky ja kielikorva tarjoaisi kyllä kyvyn opiskella kieliä.

Mustat rupikonnan näköiset sammakot loikkivat nyt aika usein pihalla, kuivalla hiekalla. Kurnutus kuuluu läpi ”sirkkojen” konsertin öisin. Ilmaston muutos on kohdellut useita sammakkolajeja kovasti ja monia lajeja on kadonnut sademetsistä. Tuntuu ihan hassulta nähdä niitä tässä rutikuivassa ympäristössä.

Tuntuu hurjalta kuulla että kotipitäjässä oli viime yönä eteläsuomen pakkasennätys ja täällä iltapäivällä lämpöä +40. Eli eroa tuollaiset 70 astetta!

Hannusta tuli välillisesti farmari, siis fellah! Huimapää on ostanut pari vuohta isäntäperheelle ja kehuu elikoita laumakseen. Idea moiseen tuli havainnosta, että torilla myytiin laihoja ja huonokuntoisia pikkuvuohia teuraaksi ja itse kasvattaen perhe saisi  parempaa laatua. Elikoille tarvitaan sitten toki rehua ja siihen tarpeeseen Hannu vuokrasi pari graadia viljelysmaata. Graadi on 175 neliömetriä, jonka pitäisi riittää, kun siitä saadaan ainakin 2, ehkä 3 satoa. Kuulemma pikku nurkka palstasta varataan kasvimaaksi. Käytännön kehitysapua johon voi sitten lomillaan vielä työn muodossa osallistua. Kuulemma ens viikolla on jokin istutustapahtuma.