HS julkaisi tänään kokosivun jutun turistien vähyydestä, surullisen totuuden että kaikki Punaisenmeren kohteet ovat ihan tyhjiä. Luxorissa oli hotellien varausprosentti 1. Vain joitakin ryhmiä entisen sosialismin raunioilta vielä on rohjennut lähteä sinnepäin. Olivat haastatelleet saksalaisnaista joka käy pari kertaa vuodessa Hurgadassa joka oli kertonut että 240 paikan koneessa oli 30 ihmistä, joista suurin osa toimittajia.

 

Jutun osana kerrottiin, että tuomarien epävirallinen neuvosto, jolla ei siis ole virallista asemaa, olisi neuvonut kieltämään MB:n, mutta ei sen virallistamaa puoluetta, ”Vapaus ja oikeus”. Minusta ehdotus on epäjohdonmukainen, mutta ehkä helpompi toteuttaa noinpäin. Lopputulos on joka tapauksessa se, että MB:n toiminta painuu maan alle ja siitä seuraa sabotaasien aalto ja raaistuvaa terroria koko maassa.

 

Egyptin armeija on ampunut helikopterihyökkäyksessä päreiksi 3 taloa, joissa olisi ollut sissejä valmistelemassa kapinaliikkeitään Siinailla. Ryhmällä on nimenä  Mujahideen Shura Council, ja se on kytkyssä Al Qaidaan. Useita asemiehiä on tapettu, mutta tyypillisesti myös siviilejä on kuollut ohjusiskuissa.

 

* * *

Kun se odotettu jenkkien isku Syyriaan toteutuu, voi seurauksena tulla mitä vaan. Arvailen että Iran lähettää lisävoimia Assadille ja ainakin uhittelee ohjusiskuilla Israeliin. Jos se sitten toteutuu, on piru merrassa. Sen myötä olisi jenkkien pakko reagoida ja koko homma eskaloituisi valtavaksi roihuksi. Ja kärsijänä olisivat siviilit!

 

Ruotsi on ottanut rohkeasti kannan, että myöntää kaikille Syyrian pakolaisille automaattisesti oleskeluluvan ja siinä sivussa maassa ennestään olevat 7000 saavat sen myös. Mutta tämä inhimillinen liike saattaa kostaustua myöhemmin, sillä nämä demokratiasta ja meikäläisestä ”normiyhteiskunnasta” mitään ymmärtämättömät tuhannet mamut voivat sitten muutaman vuoden jälkeen nostaa ongelmia, kun eivät ole ehtineet sopeutua ruotsalaiseen menoon.

 

Kotouttaminen on vaikeaa, mutta toki helpompaa silloin kun maassa jo asuu samaa porukkaa, joka on jo oppinut kielen ja tavat. Halvempaakin se on ottaa yhdestä maasta paljon, jolloin kielen ja lakien opetus on edullisempaa. Mutta sitten pitää sallia muutaman moskeijan tekeminen ja vapaa uskonnon harjoitus yms. Ja taas törmätään tyttöjen silpomisiin ja lasten pakkoavioihin ikivanhojen ukkojen kanssa.

 

* * *

 

Turkki on ilmoittanut lähtevänsä mukaan mihin tahansa hyökkäykseen, joka tähtää Assadin kaatamiseen. Mutta entä sitten? Turkissakin on vallassa islamistipuolue, joka saattaa samassa kehityksessä siirtyä enemmän äärisuuntaan. Eli tukemaan kapinallista sunniporukkaa, josta suurin osa oppositiosta koostuu. Sotkua pahentaa juuri se, että kapinajengi on hyvin hajanainen ja pieniä erillisiä iskuarmeijoita ei komenna kukaan ylipäällikkönä. Samasta syystä mitään kunnon neuvotteluja ei saada aikaan, kun Assadin vastapuolella on vain hajaryhmiä ilman yhteistä agendaa.

 

Jos ja kun Assad lopulta kaatuu - ja tässä paineessa se tapahtuu väistämättä - on täysin epäselvää mitä jatkossa tapahtuu. Käy kuin Egyptissä, että kun ainoa tavoite oli kaataa Muba, oltiin sitten ihan sormi suussa kun seuraavia askelia ei oltu valmisteltu.

 

Kyllä valtaa kaatamaan ryhtyvien pitää miettiä seurauksia hyvin pitkälle ja valita yhtenäinen johto ja strategia. Pitää miettiä miten vallanvaihto tapahtuu, kuka nimetään väliaikaiseksi pressaksi, kun se noissa maissa valtaa pitää, ja nimetä uusi hallitus, tasapuolisesti eri ryhmiä edustaen. Tavoitteena pitää olla uusia perustuslaki ja valita uusi parlamentti. Se uusi järjestelmä on tärkeä ja sitä pitää pohjustaa. Lenin onnistui juuri siksi että oli pohtinut asioita valmiiksi. (Vaikka aika raakoja oli siellä neukussakin menetelmät ja homma viimein sortui epäreiluna).

 

Huomaan että minulla olisi taipumuksia johtaa kapinaa ja on harmi että en pääse neuvomaan poikia siellä hiekkamaissa. Olisi antaa isällisiä, hyviä neuvoja. Mutta kunnon liksaa kyllä pyytäisin, mutta ihan verokirjalla esimerkin vuoksi. Taitaisi homma tyssätä siihen että eivät tunne käsitettä verokirja? No olkoon, enhän osaa arabiaakaan kuin kymmenkunta sanaa. Yksi niistä on mafis muskela” eli sama jonka venäjällä heti oppii, ”balsoi broblema”. Kyllä nyt on arabiaa puhuvissa maissa isoja ongelmia.