Nippeleitä 14.2.2014

 

Abdy kertoi että Eeva oli riidellyt fillarivuokraamon kanssa ja kieltäytynyt maksamasta 4 viimeisen päivän vuokraa. On kova mimmi, mutta säilyttääkseni suomalaisten uskottavuuden luulen, että mun täytyy jotain maksaa hepulle. Olin sentään tinkimässä edullisen viikkohinnan, jonka Eeva ylitti ajallisesti. Ne on kuitenkin hiluja, mutta paikallisille tärkeitä. Nämä asiat kun kertautuvat ja ne pannaan suomalaisten piikkiin. Joku tiukkapipo saa muut huonoon valoon ja uskottavuus kärsii.

 

On nämä vesselit monitaitoisia ja aikaansaapia, jos haluavat. Abdy osti eilen kaapelia ja lupasi tulla nyt perjantaina vetämään linjan. Oletin jo että olisi tullut jokin viivytys mutta siiten seitsemän jälkeen illalla kaverit tulivat. Vetivät kaksi ohutta kaapelia emännän talosta, ensin kadun ja kanavan yli kai rakennusten ja sähkötolppien kautta, ainakin puiden latvusten läpi (mitähän paha myrsky saa aikaan?) ja tämän talon katolle ja seinällä roikkuen kämppään. Nyt toivat vanhan Teranet 4 kanavaisen routerboxin, mutta sillä vaan tarkistettiin että homma yleensä pelittää. Lupasi tuoda toisen boxin jolla saa huoneiston sisällä netin pelaamaan eri huoneissa langattomasti. Suomessa kun ei kukaan saa itse vedellä piuhoja ja siksi kaikki on hidasta ja kallista.

 

Abdy sanoo että hänellä on erikoissopimus Bahi Internetin kanssa ja sanoo välittävänsä meidän suomalaisten maksutkin Bahille. Ilmeisesti hänellä on myös noita ulkomaisia tutkija-kaivajakontakteja, joille hän näitäkin asioita junailee ja saa taas kaikista komissiot. Nyt maksoin hänelle kaapeleista ja ekan kuukauden nettiyhteydestä 300, jolloin itse työlle ei oikeastaan hintaa tullutkaan. Meillä Suomessa se työ olisi maksanut eniten. Saan kuulemma maksaa vielä yhden kuukauden vaikka en ole täällä enää nettiä käyttämässäkään, mutta sitten sen saa poikki.

 

Sain Ekiltä ohjeita ja neuvoja tässä nettiasiassa ja vaadinkin että jos maksan 2 megan linjasta, sen pitää olla jakamaton, vain mulle. Nyt kun näyttää siltä että Bahi on ainakin Päden linjan jakanut monelle ja siksi se hidastuu aina iltapäivällä ja on saattanut katketakin illalla. Se on IDSL ja sen kapasiteetti ei kyllä riitä jos linjalla katsotaan videoita ja pelaillaan. Mutta kun näitä asioita ei oikein pääse mistään kollaamaan, ainakaan meikäläinen tavis. Nopeuden voi tarkistaa, mutta mitä se auttaa? Pitäisi saada Jani tänne?

Luulen kuulleeni suomea ulkona tällä pihakadulla. En oikein usko että niin väärin voisin kuulla. Abdy ei tunnustanut että täällä asuisi suomalaisia, vaan selitti että porukka puhuu yläegyn murretta. Jospa hän ei vaan tiedä siitä. Menin ulos kuulostelemaan ja sitten lähti siitä sisään naapuriportaaseen nainen puhelin korvalla. Päällä täkäläinen pitkä hame ja huivi. Voiskohan olla joku näistä jotka ovat ottaneet herneet nenäänsä mun ”ylimielisistä, rasistisista ja naisia halventavista” jutuista, joku heistä jotka asuvat täällä aviossa. Muutoin kuvittelisin että olisi halunnut tulla juttelemaan. Kiinnostava ilmiö.

Suomen pienoislippu katosi ovesta, se kun ei ollut kiinni mitenkään Voihan sen toki voinut joku viikari napata, mutta kun siinä on risti, se ei oikein sovi leikkeihinkään.

 

Timo lähetti linkin IL:n uutiseen, että Luxorissa on löydetti 3600v vanha muumio, puisessa sargofagissa. Viime talvena julkaistiin tieto, että on löydetty pieni pyramidi hautarakennelmasta. Kun onnittelin löytäjää, hollantilaista arkeologia, hän nauroi että se oli 3v sitten. Niinpä arvelen että tämäkin ”löytö” on jo vanha juttu, koska täällä nämä kaivauksilla työssä olevat eivät ole hiiskuneet mitään. Näissä asioissa tehdään monia lisätutkimuksia, hiiliajoituksia jne ja vasta kun ne on tehty, julkistetaan tieto. Mutta itse löytö voi olla keksitty jo paljon aikaisemmin. Espanjalaisetkin ovat kaivaneet samaa kohdetta jo 13v.