Kun joku on todella röyhkeä kuten nyt Putin, se riisuu keinot sivistyneeltä maailmalta.

 

Länsi, USA ja EU ovat lähes kädettömiä tällaisen törkeän röyhkeyden edessä. Putin on selvästi nyt päättänyt ottaa takaisin paikan merkittävien valtioiden joukossa ja pyrkii pelissä suureksi. Ja tämä kovanaamainen politiikka saattaa toimia.

 

Kauhistuttava oli uutinen, että nyt on avattu tuli Krimillä. Raaka hyökkäys pitäisi jotenkin torjua, mutta kovat otteet johtaisivat suursotaan ja sitä eivät järkevät länsimaiden johtajat halua, ei sitten millään. Veikkaan, että ollaan jopa valmiita uhraamaan Ukraina mieluummin kuin mennään aseilla väliin. Sillä lännen lentokoneet taivaalla ja risteilijät Mustallamerellä voisivat johtaa kolmanteen maailmansotaan. Jäivätkö ne ohjuspatterit sinne Puolaan vai vedettiinkö ne pois?

 

Kun Putin on seurustellut esim Halosen kanssa, hänelle on selvinnyt, että lännen kanssa voi pelata härskisti, koska nämä eivät halua käyttää voimaa Venäjää vastaan. Saksa on sitonut kätensä mm kaasukaupoilla, kun jo 24% energiasta tulee venäjän kaasusta. Mitähän tuumivat Lipponen ja Schröder, kun olivat aktiivisia hoitamassa putkea ja tukemassa näin Putinia. Otsikot sanoivat silloin että kaasuputki sitoo Venäjän Eurooppaan, vaan onkin käynyt toisinpäin.

 

Putin on laskenut, että hänellä olisi varaa panna hanat kiinni, sillä Venäjällä on aina mahdollista alentaa elintasoa kun vienti supistuu, kansa nöyrtyy nyt kiltisti, kun Vladi on noussut suurten Tsaarien joukkoon. Mutta veikkaan että nyt hän on laskenut väärin, sillä Moskovassa on jo ollut laaja mielenosoitus häntä vastaan. Ei Venäjän keskiluokka ja vauraammin elävät ole valmiina luopumaan elintasostaan ja mahdollisuuksistaan matkustella. Putin pelaa suurella riskillä.

 

Putin ei ole ottanut huomioon, että nyt kansa saa tietoa netistä ja somesta, eikä valtio pysty pimittämään kaikkea. Propaganda ei enää toimi samoin kuin ennen digikumousta. Ei enää pelaa se, että pannaan ulkoministeri puhumaan soopaa ja valehtelemaan julkisesti.

 

Kirjoitin jo monia kuukausia sitten, että Suomen pitäisi liittyä Natoon, sillä pelkään Putinia. Nyt se pelko osoittautui realismiksi, mutta Suomen kansa ei vaan ole valmis menemään sotilasliittoon. Mielestäni Nato on nyt ihan eri organisaatio kuin sodan jälkeen ja kylmän sodan ajalla. Mutta ovi taisi juuri mennä kiinni? Ja EU:lla ei ole mitään keinoja tässä tilanteessa, Ashton vaan sukkuloi ilman tulosta. Putin kysyy avustajiltaan, että montako divisioonaa EU:lla on, kuten Stalin kysyi kun avustajat kertoivat, että Paavi oli uhmannut Stalinia.

 

Kuulin juuri uutisista, että ei tiedetä kuka hyökkäsi ja ampui Ukrainan sotilaan. Tulee heti mieleen Mainilan laukaukset, joilla sota ”oikeutettiin”. Myöhemmin on todettu, että ne tykinlaukaukset oli ammuttu Neuvostoliiton omalta puolelta. Siitä ei välitetty, että ammuttiin omia, kunhan vaan saatiin syy hyökätä. Silloin se peli oli mahdollista, nyt ei enää. Toivottavasti Suomen armeijalla on jo käytössä riittävästi pikku surisijoita eli lentäviä tarkkailukoneita kameroin varustettuna.