Naisviikingit ovat täällä

Onpa hassua huomata, että jostakin syystä norjalaisia naisia on ajautunut tänne paljon. En ole törmännyt yhteenkään ruotsalaiseen tai tanskalaiseen tänne sijoittuneeseen. Hollantilaisia ja englantilaisia on paljon, ranskalaisia tai saksalaisia vähemmän tai ei ole sattunut kohdalle. Vinkeää on että nämä norjalaiset eivät kaikki edes tiedä toisistaan. Ilmiö ei siis ole se, että joku olisi houkutellut toisen ja olisi syntynyt ketju.

10.11 on takoitus mennä länsirannalle hiukan tutkimaan tilannetta ja tekemään vertailu kahden paikan välillä, molemmat norjalaisia. Siis niin, että pariskunnan nainen on lohimaasta.

Ilmiö voisi olla sama, kuin maailmassa yleensäkin, että ihmiset kopioivat ideoita toisiltaan. Täällä Egyptissä kopionti näkyy monella (yleensä huonolla) tavalla ja vanhassa Euroopan ajassa vielä selvemmin. Siitä johtuu ja tunnetaan eri maissa lukuisia esimerkkejä, että jotkin ammatit ja tuotantomuodot ovat leimallisia joillekin paikkakunnille. Suomessa nahkaa ja puuta työstetään Pohjanmaalla, lasia muutamalla vahvalla lasipaikkakunnalla, olikos ne Humppila ja Iittala? Veneitä tietysti osataan monilla seuduilla kun vettä on joka puolella, mutta silti on veistäjäsukuja tai klaaneja. Kirkonrakentajatkin olivat ennen samoilta seuduilta ja opit siirtyivät suvuissa. Niin se on mennyt kaikkialla ja luontevasti. Mutta että Norjan naiset tulevat Luxoriin lukuisina ja toisistaan silti tietämättä. Siinä on sitä jotakin !