Laiskan aamun herätys oli, kun alkoi kuulua veden lotinaa jostakin. Kuuluu portaasta edelleen kova roiskuvan veden ääni. Ensi ajatus oli, että jokin putki on poikki tai muu ongelma. Kun raotin ovea, juttu valkeni. Porraskuilussa roikkui letku ja vesi valuu alas kiviportaikkoa. Talkkari Musa siellä teki työtään, siivosi rappua! Ylhäältä alkaen hän suihkuttaa koko rappukäytävän puhtaaksi. On kuin 60-luvulla armeijassa, jossa myös kivikasarmissa ei vettä säästelty. Kumma kyllä hometta ei tunnettu taloissa, ainakaan siitä ei puhuttu. Ei taida easiintyä homeongelmaa täälläkään? Liekö liian kuumaa ja kuivaa? Ei voi olla koska homeet kasvavat kaikkialla ja sieniä on golfkentälläkin.

Valitin Musalle että oli muutama lamppu pimeänä. Hän lupasi hoitaa asian. Jäi siihen kuitenkin kuikuilemaan jotakin odottaen. Arvelin että tippiähän se. No, kaivoin taskua ja löysin monta piasterirahaa, 25 ja 50 piasteria, ehkä alle 2 LE. Niin pieni raha olisi loukkaus esim tarjoilijalle. Annain ne ja ukko selitti, että ei näillä saa mitään lamppuja. Nauroin ja taputin olalle, että nämä on tippiä, lamput kuuluu talolle. Yritti kai saada ylimääräistä ja kuitenkin ostaa lamput isännän laskuun. On niillä verissä tämä jujutus.

Musa puhuu kännyynsä rapussa ja kaikuu kuin kirkossa. Kun koko rappu on kiveä, kaiku on kova. Koko talo kuulee kun joku kävelee portaita. Samoin tuolien siirtely kivilattialla kaikuu läpi talon. Ei taideta tuntea huopatassuja täällä. Ja tuolinjalkoja on liikaa että kannattaisi asialle itse jotakin tehdä. Sitäpaitsi, ne huopalaput pitäisi laittaa muiden asukkaiden tuoleihin, eihän oma tuolien siirtely minua haittaa. Sekin yläkerran asukas, jonka paluun viime yönä kuulin, ensin rapussa ja sitten ruokahuoneessa herätti kai koko talon asukkaat tuolia siirtäen.

Keittiössä ei ole tuolia, siellä syö vain seisaaltaan. Iso jääkaappi on tietysti väärän kätinen ja hankala. Vaatepesukone sisältyy ja vedenkeitin sekä kaasuhella. Musa näytti miten kaasu sytytetaan. On kätevä peli, napista painanen saa sähkösytytyksen. Nakutuksen kanssa syttyy pieni kipinä joka liekin juureen kai 4 kertaa sekunnissa. Taas kuuluu kadulta kaasupullokauppiaan rytmikäs nakutus pullon kylkeen.

Kadulla kulkee ukko käsissään paljaana nippu leipiä, naisten kiekon kokoisia. Tietysti ilman käärettä, niinkuin tapa on. Naapurissa on käynnissä talon rakennus, jota pitänee kuvata erikseen. On melkoiset menetelmät.