Luettua,

omassa kirjastossa nyt tarjolla!

 

Anna-Leena Härkönen ”Ei kiitos” kertoo hauskasti, terävästi havainnoiden tunnelmat erään avioliiton kipupisteistä. Siinä on hienoa dialogia ja miljöökuvausta, mm matkalta Santorinille.

 

Jutun sankaritar, minäkertoja potee jatkuvaa seksipulaa, kun miehestään

on kadonnut puhti ja mielenkiinto. Yleensähän asiat ovat toisinpäin.

 

Paavo lahjoitti

 

tärkeän opuksen, Göran Schildtin ”Aurinkolaivan” joka siis nyt on tarjolla kaikille jotka vaivautuvat lainaamaan, ehdottomalla palautus-vannomisella. Kohtuullista olisi aina jokaista lainaa korvaamaan tuoda pari lisää.

 

Odessan miehet

 

on todenmakuinen, Frederick Forsythin kirjoittama uskottava kuvaus natsien katoamisesta sodan jälkeen ja siitä miten sotarikollisten piilottamista ja pakoa rahoittaa järjestö, joka onnistui sodan loppuvaiheessa piilottamaan jättimäisen omaisuuden Sveitsiin ja muualle.

 

Onhan se todella hämmästyttävää miten taitavasti natsit katosivat ja livahtivat voittajavaltojen oikeutta pakoon. Vain pieni osa suurimmista konnista saatiin tuomittua ja nykyinen, kirjan aikainen 1960-70 lukujen Saksa ei enää haluakaan heitä ilmi. Syy on se että nämä roistot osasivat soluttaa koko yhteiskunnan omillaan.

 

Hyvä esimerkki oli YK:n pääsihteeri Waltheim, vanha natsikonna.

FF on kirjoittanut myös Shakaalin, joka myös perustuu tositapahtumiin. Se puuttuu kirjastostamme, mutta kaikki sen lienevät jo lukeneet.

 

Paavolta saimme myös ”EGYPTI – kulttuurimatkailijan opas” jota pitempään viihtyvän kannattaa selata ennen johonkin temppeliretkelle menoa.