"Tule katsomaan mun roinia! Jos et osta olet silti ystäväni" sanoi kauppias huumorilla. Hänellä on autonsa takaikkunassa 4 naaman vaalimainos ja sain aiheen kysyä tarkemmin. Hän osoitti yhtä miestä ja sanoi että on keskitien kulkija. Selvisi että on kyse muslimista, sekä äänestäjä että ehdokas. Ryhmässä naamoja oli myös nainen. Puolue ei selvinnyt, se on liian vaikea selvittää kun ei tunne taustoja eikä osaa kieltä.

Brittinainen on myymässä matkoja, oli jo viime talvena. Ovat muuttaneet Heinin kahvilaa vastapäätä. Lienee tuttu kuvio, naiselta rahat ja mieheltä yhteydet ja bisnesosaaminen. Voi olla reilu kauppa mutta yhtä hyvin epäreilukin.Falafel-kioskin pojat aloittavat aikaisin ja lopettavatkin jo puoliltapäivin. Taitaa olla tapana että paikalliset syövät viherpullia aamupalaksi.

Hein ei ollut putiikissa eikä vastannut puhelimeenkaan. Cafe "auki" mutta lukossa ovi. Puoli tuntia odotin mutta sitten nälkä voitti ja lampsin Ritziin kalalle. Haastattelin vaaleista paikan tarjoilijaaa, noin 30v. miestä, vanhaa tuttua. Hän oikein innostui aiheesta ja kertoi vuolaasti mnäkemyksiään. Kannattaa puoluetta, joka taisi olla wowt tms. Ei tykkää vanhoillismuslimeista, jonka symbolina näissä keskusteluissa on aina pitkä parta. Hänen mielestää MB saa vähän kannatusta. Itse hän äänestää miestä, joka on moderni muslimi. Hän odottaa että vaaleissa valitaan paljon uusia kasvoja jotka yhdessä saavat aikaan muutoksen, työtä, turismia maahan jne. Nyt kansa on köyhää, sairailla ei ole varaa lääkäriin ja kuolevat siksi ennen aikojaan. Poliisi on ollut rehellisten autoilijoiden kimpussa, vaatien lahjuksia. Rikolliset livahtavat korruption avulla vastuusta, poliisi on paha. Kysymykseen mitä pitää "Activisteista Tahririlla", tuli hiukan epämääräinen vastaus, jota en oikein ymmärtänyt. Hän selitti että tammikuussa oli oikeat vaatimukset, mutta mitään niistä ei ole toteutettu, vaikka luvattiin. Uusi PM Kamal Ganzauri on hyvä mies (taas sama perustelu, että Muba potki pois) mutta Tantawi huono, paha mies. Ollut vallassa 29v. mutta ottanut vain rahaa itselleen Muban kanssa, ja kansa ei saa mitään. Työttömyys on suuri ja vakava asia. Uusi presidentti ei saa istua kuin 4v. sillä koko vaikeus on ollut siinä että yksi mies istuu yli 30v. pressana. Kysyin El Baradeista ja vastausta en ihan ymmärtänyt, mutta tulkitsin että hän menettelee, mutta ei toiminut silloin kun Muba sorti kansaa. Se kai on B:n ongelma että hänet koetaan hiukan ulkopuoliseksi, koska oli YK:n hommissa niin kauan.

Kävelin Medinan keskustan päähän ja edelleen Eevan hotellille, sillä hän pyysi kävelylle. Tarkastimme samalla reitin varren vaalimainosten symbolit ja uusia kertyi toistakymmentä. Luettelo kasvaa, on eri juttuna.