Nobelisti Desmond Tutu, rauhansaarnaaja ja piispa, on heittänyt kovan vaatimuksen että Irakiin hyökänneet länsijohtajat Bush ja Blair pitää vetää oikeuteen. Tutu vaatii, että entiset johtajat saatetaan kansainvälisen oikeuden tuomittaviksi Haagiin, sillä nämä aateveljet saivat valheellisin perustein aikaan sodan Saddamia vastaan. Se oli helppo nakki näille politiikan taitajille, vaikka epäilenkin että Bush tyhmempää vedättivät taustalla lymyilevät sotateollisuuden lobbarit ja muut hämäräveikot. Työkalunaan nämä aina käyttävät CIA:n salaisia operaatioita. Se onkin helppo menetelmä, sillä kukaan jenkeissä ei uskalla nousta salaista poliisia vastaan, tai paremmin sanoen ei siihen kykene. Samaa menetelmää toki käyttävät muutkin hirmuhallinnot, mutta ”demokraattisessa” länsimaassa se tuntuu kornilta.

Lännen johtajat väittivät Saddamilla olleen käytössään salaisia joukkotuhoaseita ja kun sitä valhetta oli riittävän kauan toisteltu sitä alettiin uskoa. Mukaan höynäytettiin kunniallinen kenraali ja jenkkilän ensimmäinen musta ulkoministeri, joka YK:n istunnossa dramaattisesti nosti esiin jonkin todisteen, joka muka osoitti kiistatta Saddamin pahuuden. Colin Powell johdateltiin harhaan ja se vain osoittaa miten taitavaa omaa politiikkaa vetää CIA. Monet todisteet viittaavat että se rahoittaa salaisia operaatioitaan huumebisneksellä. Se onkin helppoa, sillä CIA on aina läsnä siellä missä tapahtuu, Etelä-Amerikan huumesodissa ja Afganistanin kahinoissa, joissa molemmissa huumeilla on suuri merkitys.

Blair kai vedettiin sitten Bushin aisapariksi ilman että hän välttämättä tiesi CIA:n vedätyksestä. Blair vain tuki Bushia ja pönkitti sillä omaa mahtiaan Briteissä. Sama härski linja jatkuu edelleen, sillä uutisen mukaan tämä keskinkertainen poliitikko rahastaa hirmupalkkioita käydessään puhumassa eri puolilla. Hänhän on edelleen hyvä suustaan ja taitava puhuja. Politiikassa eivät enää huonot puhujat pärjääkään, mikä taas tulee todistetuksi kun Obama hakkaa surkean puhujan ja sivistymättömän möläyttelijän Romneyn jenkkilän pressavaaleissa marraskuussa.

Pelottavaa tässä kaikessa onkin se, että näiden politiikan kärkinimien takana puuhaa USAn vahva sotateollisuuden lobby. Sen huippukähmy Halliburton-yhtiön pääjohtaja Dick Cheney nousi Buchin varapressaksikin. Halliburton on suuri toimija öljybisneksessä ja se sähläsi mukana kun pahin alan onnettomuus tapahtui Meksikonlahdella. Halliburton oli myös suurin sotateollisuuden alihankkija eli toimitti jenkkiarmeijalle suuren osa huollosta Irakissa. Sen ja toisen hämäräfirman Blackwaterin palkkaamat sotaraakit hoitavat kuljetus-, huolto-, vartiointihommia sodissa. On siellä toki muitakin sotapalveluksia myyviä firmoja, sillä niiden avulla voidaan kätkeä kaikki saasta mitä rintaman takana muhii. Ja näillä öljy- ja asefirmoilla on pelottavan suuri vaikutusvalta USAn politiikan huipulla.

Siksi parin poliitikon tuomitseminen ei tulisi muuttamaan mitään, mätä on niin syvällä. Ja sitten se kaikki salailu ja raaka bisnes kätketään ”demokratian” kilven taakse.