Synkkä ja myrskyinen yö

Satoi (vähän) ja salamoi. Jyrinä oli ihan miehekästä, mutta tuntui että salama ei jyräyttänyt maahan vaan roiskui pilvestä toiseen. Tai saman ison sisällä, niinkuin toissapäiväinen jossakin kaukana. Jyrinä ei varsinaisesti häirinnyt unta, mutta sitten pimeydessä kuului kova pamaus talon sisältä. Oli pakko nousta katsomaan ja selvisi että tuulenpuuskat kuljettivat ilmaa talossa niin, että huoneen ovi paikahti kiinni ja kovaa. Pidin sitä auki kun illalla oli keittiön tuuletin päällä puhkumassa ulos kuumaa ilmaa ja imemässä sisään pihalta viileämpää. Silloin vasta hoksasin irrottaa läppärin virrasta.

Sateen ropinan kuulin mutta en jaksanut mennä katsomaan, mutta A oli kai saanut kuvatuksi lammikoita kadulla. Se kun on aika harvinaista täällä, sillä tämä oli nyt minulle kolmas sade viiden vuoden täälläolon aikana. Ja sekin ihan kevyt kesäinen. Kyselin Abdylta myrskyjen määrästä ja hän sanoi että oli poikkeus joita sattuu noin kerran vuodessa.*) Nyt on taivas pilvessä ja lämpöä vain 31 eli olisi kiva golfsää.

*) Melkein heti kun tämän kirjoitin, jyrähti taas ja sain pihalla muutaman pisaran vettä päähäni. Sade ei kuitenkaan tässä kuivuudessa pääse maahan asti vaan haihtuu matkalla. Kunnes taas sen sanottua tuli tippoja harvaksi sateeksi asti.

**) ip 14 maissa jyrisi taas reippaasti (27 astetta) ja sade ropisi muuriin. Siitä paikalliset ovatkin huolissaan ja haluavat maalata seinät jollakin aineella joka sitoo savea. Korostin taas ettei saa olla latexia.

Joka ilta sisällä on aika kuumaa, 36-39 ja iltahämärässä pihalla viileämpää. Myrsky taas ilmeisesti rikkoi jotakin kun netti ei pelannut aamulla ja huolto ei vastaa soittoon. Ihan tuttua kotimaassakin, ei vastata vaikka tarvetta olisi. Taitaa olla ukolla niin paljon puuhaa ettei kannata tuhlata työaikaa turhiin puheluihin, sillä hän saattaa jo tietää ongelmat. Joten blogin postaukseen saattaa tulla pitkäkin katko. Kirjoittelen varastoon ja räppään kaikki yhdellä kertaa sitten. Kun vielä VUODATUS jotenkin toimisi, mutta nyt se näyttää supistavan kuvat vain pikku symboliksi, joka kertoo että tässä kuuluisi olla kuva. Saattaa korjaantua joskus tulevaisuudessa, ellei taas ole sielläkin ollut myrskyä. Ainakin jonkun vesilasissa. Tämä asia on kyllä jo kääntänyt monen bloggaajan kupit nurin ja joukkopakoa on ollut havaittavissa.

Roskainen aamu. Näyttävät kohtelevan mua kuin tontinomistajaa, aina kun on kyse maksuista. Roskakerääjä poimii roskia vain jos maksetaan. Kävin äsken neuvottelun hinnasta ja päädyimme 150LE/kk. Valtio ja kunta, jos sitä jakoa täällä edes tunnistetaan, on näppärästi ulkoistanut koko roskahuollon, tarjoten vain asun, harjan ja kärryn. Siivoukseen velvoitetut sitten maksavat työn tippeinä.

Kokoomus voisi ottaa mallia ja ulkoistaa kunnissa vaikka vanhushuollon samalla mallilla. Sitä on aina välillä yritetty soveltaa koulutukseen, koska varakkailla on varaa maksaa muksujen koulutus. Täällä homma hoituu siten, että opettajat luistavat työstään ja ottavat palkanlisää antamalla yksityistunteja maksusta, jotta kakrut edes jotakin oppisivat.

Koko ajan veljekset ovat hokeneet ”tämä on sinun talosi” mutta olen pitänyt sitä vain korupuheena, jota on helppo laukoa kun näkee että toi ukko ei kovin montaa vuotta tossa käppäile. Taidan piruuttani jatkaa tätä eloilua vielä kymmenen vuotta, sittenpähän näkevät. Joku joutuu sitten odottamaan muuttoaan! Toivottavasti ei ihan sormet ristissä sentään odota.

Pihalle tuli taas hommiin ”sekatyömies” ja alkoi levitellä multakasaa portin ulkopuolelle, johon on suunniteltu istutuksia. Kuulemma viranomiset edellyttävät että kadun ja talon väli on siisti. Siihen sopii sitten bougainvillepensaita, jokunen puu ehkä. Limoviikuna kasvaa tässä lämmössä kuulemma puuksi asti seitsemässä vuodessa.

Nyt kun piha on kesken, tulee roskaa ja pölyä sisään ihan kamalasti ja joka päivä olisi tarvetta lattian pyyhkimiselle. Ihan ei sitä tahtia jaksa, mutta harja ja rätti heiluu kovasti ja usein. On silti ero lentopölyn määrissä verrattuna Luxorin puolelle, jossa pölyä sataa ihan karmeasti. Täällä se ei lennä niin pahasti, kun ei ole hienoa rakennushiekkaa teillä joka paikassa. Autot ohikulkiessaan saavat Feyrusissa ja muualla pölyn lentoon ja kun liikenne on kova, pölyhän nousee kerroksiin.

Tälle pihaduunarille pitää maksaa 85 jo aiemmin tehdystä muurin alareunan putsaamisesta ja tästä mullan levityksestä. Homma hoituu kuokalla ja ”nahkaisella” vasulla, joka on yleistyökalu joka paikassa. Tarkistin sen vasun matskun ja se on jonkinlaista tekstiilivahvisteista 2,5 mm paksuista muovia joka pitää vettä. Tässä minä käyttäisin kottaria, mutta täällä olevan pyörä on sökö ja vasu on tuttu kaikille ja kaikkeen. Sillä samalla kannetaan pilarivaluissa betonit muotin päihin tikkaille kivuten 40 kg paino vasussa olalla. Aika poikia!