Luxoria katsellen ja kuvaten

 Etsiskelin pikku kamoja kylppäriin ja siksi menin Medinalle, jossa on alan suurin ja kaunein liike. Laattoja, ammeita, suihkukaappeja, altaita, hanoja, ihan kaikkea löytyy.

 

Täällä pidetään lilasta ja rohkeista sävyistä. Imelää mun makuuni. Sama värimaailma näkyy myös vaatteissa ja jopa vossikan rattaissa. Purppuraa ja kultaa, heloja ja hanoja kullanvärisenä paljon.

Kaikenlaista valmista koristelistaa ja päätyä löytyy. Ainakin lavastajat voisivat käydä ostoksilla.

Kreikkalaisia kipsipylväitä ja kattokoristeita saa edullisesti. Barokkitalojen sisustajat pääsisivät helpolla kun ostavat täältä koristeet. Muotinteko on kallista, mutta valu halpaa.

Mutta eipäs löytynyt niitä mun hakemia. Niitä varten sain neuvon mennä tv-kadun loppupäähän, josta sitten löytyi edellisen liikkeen omistajaveljen putiikki.

 

Moskeijan tornin viimeistely on kesken. Korkeutta on nelisenkymmentä metriä. On siinä ollut portaissa kipuamista kun on betoni kannettu ylös! Näytti siltä rakennusvaiheessa että kantopelillä mentiin.

Liike oli ihan uuden moskeijan lähellä ja katsasti uuden pyhätön myös sivukadun puolelta, jossa on mahtavat ja kalliit ovet. Muutoinkin on näinä köyhinä aikoina kuitenkin riittänyt hynää hyvään tekoon ja laatuun jolla saa ikuista mainetta ja kunniaa.

 

Moskeija Medina sivukujalta päin. On hienoa jälkeä, siistiä työtä, joka ei aina ole itsestään selvyys.

Moskeijan upeat ovat ovat maksaneet paljon, mutta mitä sitä ei tekisi saadakseen sielulleen etua ja itselle hyvän mielen ja suvulle kunniaa. Tämä ajattelu on usein taustalla kun yksityiset rahoittavat moskeijoita.

Helposti löytyi putkialan liike, jossa myös laattoja, hanoja. suihkuja yms. Taisin hätäillä kaupanteossa ja maksaa hiukan liikaa, mutta sen hoksasin vasta poistullessa. Sain kuitenkin juuri haluamani.

 

Suvulla on sii kaksi alan kauppaa ja hiukan tuotejakoa. Tämä keskittyy putkiin, nippeleihin, tekniikkaan, tarvikkeisiin ja metalliosiin, kun toisesta löytyy posliinit ja laatat, enemmän sisustamiseen liittyvää.

Liikkeestä kävelin sitten tutuille kulmille Feyruziin ja moikkasin tohtori Aymania Pharmasiassaan. 

 

Hän oli ihan otettu kuvauksesta ja pääsystä nettiin.

Otin muutamia kuvia tutuista taloista. Aikaisemmilla kausilla mulla on ollut kaikenlaista häikkää kameroiden kanssa ja sitten on pientä ongelmaa tämän vuodatyuksen kanssa. Sähkökatko vei äsken kuvat kun en ehtinyt tallentaa.

 

Tämä talo on maalattu kesän aikana. Oik. Kesken oleva asuinrakennus, jossa on turhan hulppea porraskäytävä keskellä taloa. Uskoin siitä sen vuoksi tehtävän hotellia.

Huomaa uudistalon komea lasimaalaus ikkunassa. Pyysin jo aiemmin päästä kuvaamaan sen sisältäpäin mutta se ei onnistunut. Tosin kysin asiaa vartijalta, isäntä olisi ehkä turistille sen suonutkin. Vieressä tyypillinen sähkäpylväs ja tuttu johtohäkkyrä.

 

Ja tutusta aasista jota Paavo on ruokkinut tuetulla halpaleivällä.

Mietin että onko isompi muuli vai vaan isokokoinen aasi. Miten ne erottaa? Kuvakulma oli kirkkauden vuoksi ainoa mahdollinen eikä perspektiivi näytä kokoero kunnolla.

 Nälkä tuli kun eivät olleet kaikki tutut paikat auki. Se viittaa siihen että niitä pyörittävät kristityt omistajat ja nyt oli sunnuntai. Lopulta sain ostetuksi maksalla täytetyn sämpylän Heinin kuppilan läheltä ja sitä syömään menin röyhkeästi isoon telttakahvilaan, tilaten teelasillisen kyytipojaksi. Huvituin kun lankkariukko tarjoutui lankkaamaan kankaiset, vaaleat lenkkitossuni. Usein samaa tarjotaan myös Crogseille.

Poistuessa ovella tajusin että kaksi isoa IV-konetta puhkui viileää tilaan, jossa on avoin ovi, vain hatara telttakatos ja siinä rakoja ihan tolkuttomasti. Paikassa on myös pizzauuni, nyt onneksi kylmänä.

 

Rohkesti on sisustuksessa käytetty värejä. Ravintoloissa on usein seinämaalauksia.

Täkäläiseen tapaa pomo huusi kamalaan ääneen ojennusta tarjoilijoille tai muulle porukalle. Viihdy siinä nyt sitten! Ovat lainanneet meiltä käsitteen "managing by Perkele" sillä huutaminen alaiselle on usein käytössä. Eikä siinä välitetä asiakkaista eikä alaisen tunteista. Omistajalla kun kaikki valta suuren työttömyyden vallitessa.