Oli hakusana jolla joku pääsi tänne blogiin. Yritän tahallani monipuolisia otsikoita ja avainsanoja. Viime viikolla kun hälinä oli suurimmillaan Tahririlla, sain kiitoksia 3 tuntemattomalta ja teksti oli englantia. Voi siis päätellä että joku hakee vain avainsanoilla googlesta ja kääntää jutut automaatilla.

Viime perjantain oli 56 katsomassa, olen ihan tyytyväinen että jutut kelpaa ja kiinnostaa. ( Vaimoa ei kiinnosta )

Talvi Luksorissa on hyvä idea, vaikka toteutus olisi vaikka 3-6 viikkoa. Tänne voi helpoiten tulla halvalla lennolla Hurghadaan. Sieltä voi jatkaa tänne taksilla jonka normaalihinta on 400LE eli viitisen kymppiä. Matka kestää viitisen tuntia. Bussillakin pääsee, mutta sen ainoan kerran kun siten tulin, pelkäsin koko ajan. Nämä kuskit aikamiehinäkin ovat niin lapsellisia että ajavat kilpaa. Joka vuosi sattuu onnettomuuksia. Siksi minä käyttäisin taksia, vaikka maksaakin hiukan enemmän.

Jos tulet ensi kertaa, voisi olla viisasta kysyä kuljetusta jostakin isosta kansainvälisestä hotellista, sillä olen nähnyt halvimman hinnan sellaisen hinnastossa 350LE viime vuonna. Hinnat eivät ole siitä nousseet. Jos tilaa hotellin netistä voi siihen yhdistää kuljetuksen taksilla.

Mutta on helppo löytää myös vuokrattava kämppä. Avustan auliisti vain saadakseni golfkavereita tai juttuseuraa. Yleensä 2 makkarin asunto, keittiö ja kylppäri, useimmin myös parveke kuuluvat asiaan ja varustus on ehkä vaatimaton, mutta sillä pärjää. Kämppään kuuluu aina Tv ja joskus nettilinja. Hinnat välillä 1500-2000LE/kk. Ruokakaupat ovat ihan hyviä, kaikkea saa. Joitakin pikkutavaroita saa täkäläisestä "kodin Anttilasta" TV-kadun alkupäästä. Taksille voi antaa osoitteeksi Vodafone, se kauppa on kadun yli vastapäätä.

Minuun saa yhteyden tätä kautta ja kaupungista löytää myös hollantilaisen cafeterian kautta, vastapäätä lähellä on SNOBBS ravintola jonka taxit tietää. Staigenberger (taxi tuntee Nile Palacena) tai Sonestasta 250m. Käteviä 3-4 tähden paikkoja ovat Gaddis ja St Joseph, halvempia keksitään yhdessä. Niissä voi yöpyä 5-6 eurolla.