Tapasin pari (melkein ikäistäni kaveria lounaalla puutarharavintolassa, joka on lähellä Luxorin temppeliä (kts kartta http://maps.google.com/maps?hl=fi&tab=wl) jossa kuppilassa on kylän halvin Stella-olut. Söin lihapullat ja ranskanperunat. Kalja ohessa - lihottavaa!

Nämä vesselit olivat pyörällä liikkeellä nytkin. Asuvat länsirannalla jossakin edullisessa majoituksessa jota kuvailivat puutarhaksi, jossa on erillisiä pikku taloja. Jonkinlainen leirintäalue tms. Olivat seikkailleet fillarilla Luxorista Assuaniin. Monta päivää kai se vie, koska oli jutun mukaan useampia etappeja. Paluumatkalla oli sattunut pieni selkkaus, joka nyt vain enää huvitti, mutta silloin oli hiukan pelottanut. Viimeisellä etapilla ennen Luxoria, olivat olleet jossakin pikku kylässä, syvällä maaseudulla. Kavereilla oli hyvä kartta, joka varmaan onkin tarpeen pyöräillessä. Kylän väki oli pysäyttänyt heidät, ottaneet kiinni, lukinneet fillarit yhteen ketjulla. Olivat epäilleet heitä "vakoilijoiksi" mikä sinänsä on huvittavaa eurooppalaisen mielestä. Mitä hiton vakoiltavaa olisi täkäläisessä pikkukylässä? Olivat epäilleet kavereita Mubarakinn vakoilijoiksi, kuvitelkaa!!!

Kyläläiset olivat soittaneet paikalle poliisit ja hyvä niin. Poliisi oli ottanut hienosti kyläläisten ennakkoluulot huomioon ja jutellut näiden kanssa asiallisesti. Jopa teatterimaisesti julmistellut turisteille kyläläisten nähden, mutta jälkeenpäin pyytänyt anteeksi. Ovat sen verran lapsellisia ja huhuille alttiita tarunkertojien maassa, että mikä tahansa utopia menee töydestä landella.

Poliisi oli sitten kuskannut kaverit pyörineen Luxoriin, mikä oli hyvä juttu, sillä ilta pimeni kylässä. Vesseleistä toinen asuu Amsterdamissa ja toinen Etelä-Ranskassa. Eivät vielä ole eläkkeellä, mutta ovat free-lancer valokuvaajia. kamerajalustat molemmilla tarakalla. Kuvaavat diginä, koska nykyisin sen laatu on jopa paremoi kuin negana tai diana. Olivat käyttäneet diafilmiä ihan viime vuosiin asti laadun vuoksi mutta nyt siirtyneet digiaikaan. tekevät kuulemma ihan pieniä viilauksia kuviinsa, mutta eivät hyväksy varsinaista manipulointia, kuvien vääristelyä.

Pojat kyselivät kaikenlaista Luxorista ja vastailin parhaani mukaan. Olivat olleet tulossa viime tammikuussa, mutta ostettu lento oli eka peruutettu, täällä vallinneen tilanteen vuoksi. Selitin että olisi ollut ihan rauhallista tulla ja olla, mutta silloin usean maan viranomaiset olivat eri mieltä.