Vihdoin Paavo sai puhelimensa toimimaan ja kuten arvelin vika oli jossakin verkon puolella. Hän kävi kännykkäkaupassa joka teki jonkin tempun ja nyt kuuluu puhe molempiin suunttitn. Pave sitten soitti ja kutsui tapaamaan myös Eevaa, ovat ISIS puistossa eli hotellin allasterassilla. Sinne on vapaa pääsy mutta on asiallista ostaa syötävää tai juotavaa allasbaarista. Sama politiikka on useilla hotelleilla, ainakin Gaddisissa. Jotkut veloittavat altaalle menosta, mutta siitä on yleensä tieto ulko-ovessa. Maksu lienee jotain 25-30LE.

Paavo on lyhyellä matkalla ja aikoo poistua vaalipäivän iltana. Jos oikein huono säkä sattuu, voi olla että hallitus julistaa ulkonaliikkumiskiellon ja silloin ei ole lentojakaan. Toivotaan ettei mutta vaara pyörii, koska useissa kaupungeissa on levotonta. Jopa täällä nuoriso liikkuu levottomana illalla ja metelöi, kuitenkin ilman selkeitä kohteita mihin mennä tai hyökätä metelöimään. Nuorilla alle ja yli 20v. työttömillä miehillä on kova tarve tehdä jotakin ja toisaalta hankkia jännitystä elämään. Lienee paljolti seikkailunhalua ja kun tv näyttää esimerkkiä, nousee halu tehdä jotakin. Asiat on huonosti heillä ja tulevaisuuden näkymiä ei ole. Kyllä siitä paineita syntyy ja jos joku voimakas tyyppi ottaa tällaisen lauman johtoonsa ja saa sen liikkeelle, voi tulla hankaluuksia vain siksi, että johonkin tämä tukahdetettu toivoton raivo pitää voida purkaa.

Eihän kjun pitänyt kumouksesta kirjoittaa, se vaan on niin pinnalla, muttei Luxorissa, jossa se jää piiloon. Kaikki huutavat tevetuloa turistit!

Me siis istuimme siinä kahvilla ja tutustuimme. Kaikki kertoilivat kokemuksiaan, joita Paavolla on rutkasti enemmän eikä Eevakaan ole mikään untuvikko egyptinkävijänä. Viime vuonna yksin kk:n Kairossa, jossa liikkui metrolla jne on ihan papukaijamerkin arvoinen.  Sovimme pitkästä kävelyretkestä Eevan kanssa, sillä Paavon askel ei enää kanna pitkälle. Hän liikkuu vain tätä reilun kilsan matkaa eri suuntiin, käy joskus kävellen sentään Emiliossa asti, mutta omaan tahtiinsa.

Poikkesimme braatwurstille Heinille ja sitten kävin katsomass Paavon kämpän, sillä on hyvä tietää toisen osoite jos telekommunikatio tökkii. Useinhan juttu on sitä että känny ei toimi. Paven ikkunat näkyvät minulle ja nyt tiedän ne.