003 Luxor 2010 Meniasta Amarnaan

Ollaan kaupungissa, jota paikalliset sanoo muodossa Menia ja Google tuntee muodon Minya.

On Egyptin kolmanneksi suurin kaupunki, lienee yli miljoona asukasta. Täällähän on juuri ollut väestön laskenta, mutta saako siitä tietoa mistään vielä?

Aamukahvikin oli jo seikkailun alku, kun hirveässä metelissä yrittää saada pojan ymmärtämään tilaus. Kun kysyin puhuisiko joku englantia, heti ilmoittautui useita, joiden kielitaito aina loppui ensimmäiseen lauseeseen.

Saatiin kuitenkin falafel-leipätaskut pöytään, kun ensin kävin näyttämässä mitä tarkoitin. Itse otin kaapista juomia ja kahvia ei tässä paikassa kuulemma ollut, mutta kun kovistin hakemaan naapurista, sekin onnistui. Tosin toive vähästä sokerista ei mennyt läpi. Kun "naiseni" kahvi viimein saapui, oli sekin niin makeaa ettei juoda voinut. No saatiin vettä sentään retkelle.

Auto ja kuski Saddam oli neuvoteltu edellisenä iltana hintana 200LE päivän retkestä ja tulivat noutamaan cafesta, kun hotellissa tietenkin tässä "pikkukaupungissa" tiedettiin kertoa mihin turistit aamulla katosi. Halpaan hotellihintaan ei aamupala kuulunut.