Nippeleitä

 

Sonestan altaalla oli koominen näky, kun nuori muslimipariskunta oli vedessä, poika uikin oikein, mutta tyttö liina päässä ja täysmekossa lähinnä seisoi vedessä.

 

Rannassa taas poltettiin roskia ja näytti niin kuin olisi pantu tuleen myös roskavene ja savu oli sakeaa. Yleisesti kyllä turismin kanssa touhuavat ja valistuneimmat ymmärtävät tavan haitat. Kertovat että hallitus yrittää sitä hillitä ja kieltää, mutta ikivanhat tavat istuvat tiukassa. Asia tuli puheeksi Caravanserain pihalla kun kanavan toisella puolen joku yhtenä iltana poltti roskia.

 

Muurahaiset tekivät yhtenä iltana mahtavan marssin. Nämä alle 2mm mittaiset mustat, jonkinlaiset sokerimurkut olivat tehneet mustana kihisevän vaon roskiksesta keittiön poikki ja sähköjohdon koteloon seinällä. Otin Raidia ja suihkutin koko kulkueen hengiltä. Varmaan parituhatta uhria siinä sodassa.

 

Saksalaispariskunta tuli 6.11 myöhään illalla. Meillä kävi Päivin kanssa säkä kun käytiin katolla samana päivänä, Päde eka kertaa, minä toista. Otin kuvia vähän joka suuntaan, mutta ne ei häävejä ole. Toisella puolella vain peltoja, kaukana häämöttää Päden talo ja toisessa suunnassa Memnonin kolossit. Vuorten suuntaan otin kuvan jonka alalaitaan jää pikkuisen Habun temppelin muureja.

Katsoimme kiikarilla jänniä muodostumia kallioissa vuoren rinteellä. Näyttää kuin niissä olisi ihmiskäden kaiverruksia, mutta sen minä kiistän. Ovat vaan ajan hampaan nakerrusta eri kovuisissa hiekkakiven kerroksissa.

is%C3%A4np%C3%A4iv%C3%A4%2014%2BNaira%20

 

Isäinpäivänä kävivät kylässä Abdy ja tytär Naira sekä Annukka, joka oli yöllä paistanut kuivakakun ja toi siitä maistiaiset, kiitos!

 

Suunnittelimme päivän reissua Abydokseen nousevan viikon torstaille. Hinnat ja aikataulu selvinnee huomiseksi. Toivon mukaan tämä saamarin VUODATUS onnistuu siirtämään kuvia, jotta saadaan kiva retkikertomus blogiin.

 

Nyt on menossa liskojen häät eli gekkojen kiima. Ne lymyilevät verhojen, seinävaatteiden ja kaappien takana, pyydystävät hyönteisiä, hämähäkkejä yms. Kulkevat seinillä koko kämpässä ja uros pitää kovaa nakutusta kutsuen naaraita koitokseen. Ja vilistävät joskus nopeasti seinällä peräkkäin. Se on nääs gekkonaaraskin muka pakenemassa, mutta taitaa vaan härnätä ensin. Taas kurkkii kaapin takaa, että vieläkö se salamalla räiskivä ihminen siellä on kiusana.