Menkää äänestämään

 

Havahtukaa tosiasiaan, että pieniä maita heiluttaa tosi kovasti kansainvälinen suurpääoma. Esimerkkinä lääkejätti Pfizer, joka tarjosi englantilaisesta kilpailijastaan yli 100 miljardia taalaa. Se on lähes tuplasti Suomen valtion budjetti! Vaarana on että tällaiset jätit pääsevät monopoliasemaan ja voivat sen jälkeen hinnoitella vapaasti. Lääkkeet maksavat jo nyt ihan sairaasti.

 

Vastavoimaksi tarvitaan isompia yksiköitä, kuten EU. Vaikka sen toimintaa voidaan aiheellisesti kritisoida, on se sittenkin ainoa keino vaikuttaa. Euro on nyt aivan liian vahva valuutta ja sille pitäisi tehdä jotakin. Se jokin olisi muuttaa EKP:n tehtävää siten, että sille annettaisiin velvollisuus vahtia myös Euroopan maiden työllisyyttä, eikä pelkkää rahan arvoa.

 

Anna äänesi ehdokkaalle, joka ymmärtää myös talousasioita. Taloutta voidaan hoitaa myös riskeeraamatta ympäristöä. Maapallomme ei riitä tätä kaameaa riistoa, josta on jo paljon varoitusmerkkejä. Ilmaston muutos on tosiasia ja sen näkee jo poikkeavista sääilmiöistä.

 

Nippe Nikander

Oras Tynkkysen tukiryhmä

 

Tarjosin tätä textiä paikallislehteen. Saas  nähdä julkaiseeko.