Lainattua, kannattaa vilkaista jutut kokonaan

 

http://www.maailma.net/artikkelit/kofi_annanin_johtama_ryhma_esittaa_huumeiden_laillistamista

ote:

Huumeiden käytön kieltämisen sijaan ryhmä ehdottaa, että huumeet laillistettaisiin, mutta niiden käyttöä ja kauppa valvottaisiin.

Ryhmän mielestä olisi myös tärkeää keskittyä enemmän huumeiden aiheuttamien terveydellisten ja sosiaalisten haittojen vähentämiseen ja julkisen terveydenhuollon mahdollisuuksiin huumeriippuvuudesta kärsivien auttamiseen, kuin heidän rankaisemiseen ja vangitsemiseen.

Kun huumeissa olevan väitetään leijailevan pilvissä, sopii aiheeseen jatkaa avaruusjutuilla ja tähtitaivaalla. Nuo avaruusmitat ja etäisyydet menevät maallikon hilseen yli.

 

* * *

http://www.tekniikkatalous.fi/innovaatiot/avaruus/supermassiivinen%20musta%20aukko%20loytyi%20pienimman%20tunnetun%20kaapiogalaksin%20keskelta%20%20massa%20kuin%2021%20miljoonaa%20aurinkoa/a1012446?

Ote:

Suhteellinen ero galaksin kokoon nähden on huima: Linnunradan musta aukko on vain 0,01 prosenttia Linnunradan massasta, kun M60-UCD1:n aukko on peräti 15 prosenttia sen koko massasta. Tutkijoiden mukaan M60-UCD1 on saattanut ennen oletettua törmäystään M60-jättigalaksiin sisältää peräti 10 miljardia tähteä.

M60:n keskellä oleva musta aukko on massaltaan puolestaan peräti 4,5 miljardia Auringon massaa. Sekä jättiläis- että kääpiögalaksi sijaitsevat noin 50 miljoonan valovuoden päässä Maasta.

Tuore galaksitutkimus julkaistiin Nature-lehdessä.

 

* * *

http://www.tekniikkatalous.fi/innovaatiot/avaruus/neuvostoliiton+avaruushistorian+huonosti+tunnettu+tarina+kuinka+pimentynyt+haamuasema+pelastettiin+1980luvulla/a1012268

ote:

Dzanibekov räki ilmaan ja laski, kuinka kauan kesti, ennen kuin sylki jäätyi: kolme sekuntia. Näissä olosuhteissa ei ollut naurun aihetta.

Lämmitysjärjestelmä olisi voitu kytkeä päälle, mutta jos asemalla oli yhä jossakin oikosulku, riskinä oli, että myös pelastusmiehistön oman Sojuz-raketin sähköjärjestelmä menisi pois päältä. Silloin kosmonautit olisivat mennyttä miestä.