Costa Concordian hölmöily ihmetyttää kaikkialla. Syyksi on kerrottu järkyttävä tapa, joka on kuitenkin näille Välimerellisille maille aika tyypillistä käytöstä, uhoa. Jokin tieto kertoi, että saaren pormestari oli vaatinut aluksen purjehtivan lähellä rantaa, täysin juhlavaloin ja torvet soiden. Tätä typerää esiintymistä varmaan pormestari katuu, sillä nyt uhkaa koko aluetta öljytuho.

Ote YLEn uutisista:
* * *
Aluksen kapteeni on edelleen kotiarestissa. Häntä epäillään onnettomuuden aiheuttamisesta, kuolemantuottamuksista ja aluksensa hylkäämisestä kesken evakuoinnin.
Myös Costa Concordian italialaista varustamoa ja sen yhdysvaltalaista emoyhtiötä vastaan valmistellaan kanteita useissa maissa, joista matkustajat ovat kotoisin.
Öljyn pumppaaminen Costa Corcordian ensimmäisestä tankista päästiin aloittamaan sunnuntaina iltapäivällä monien lykkäyksien jälkeen. Tankkeja on 15, ja öljyä on myös konehuoneessa. Kaikkiaan öljyä on arviolta runsaat 2 300 tonnia
Pumppausta hidasti ensin kuolonuhrien etsiminen hylystä ja kahden viime viikon aikana huono sää. Öljyn poistamisen tankeista arvioidaan vievän neljä viikkoa.
* * *
Tulee mieleen vanha idea AKU ANKASTA, joka oli silloin tietysti vitsi, mutta idea tuntuu minusta hyvältä. On ihan kumma että sitä ei ole kokeiltu todellisuudessa. Joku saattaa tietää syyt? IDEA oli se, että sarjakuvassa kaatunut laiva pumpattiin täyteen pingispalloja ! En näe mitään estettä ettei se toimisi todellisuudessakin, sillä pallot syrjäyttäisivät veden ja niissä oleva ilma ainakin auttaisi nostoa. Kun vesi saataisiin pois rakenteista ja ilmaa tilalle, miksi se ei toimisi? Toivon vakavasti suhtautuvilta insinööreiltä kommentteja.