Pölhöyksiä meiltä ja muualta

 

Jenkkien asehulluus näkyy karmeina juttuina:

http://www.hs.fi/ulkomaat/9-vuotias+tytt%C3%B6+tappoi+vahingossa+ampumaopettajansa+konepistoolilla/a1409105136699?ref=hs-art-top-2

Mihin 9-vuotias tarvitsee konepistoolia? Vanhemmat ovat kaheleita, kuten kaikki muutkin asiaan sekaantuneet. Ampumaradat sallivat 8+ ammuskella kunhan vanhemmat ovat mukana.

 

Nyt on meille rantautumassa kahviuutuus – voikahvi. Voin kertoa ettei sitä ole vain suuressa lännessä keksitty. Isäni keksi muka helpottaa mahavaivojaan ja sulatti voita kahviinsa jo 1950-luvun lopulla. Ei kai se vaarallista ollut mutta tuskin auttoikaan. Tämä muotihulluus lisää kahviin jotain kookosöljyä, joka vaarantaa ihmisen maksan.

 

Tänään sitten poksahti katolla huippuimuri. Olin siitä jo puhunut isännöitsijälle, että huipparissa on laakerivika, mutta hän oli kai unohtanut asian, koska se oli uusi havainto huoltoyhtiölle. Huippari piti meteliä joka kuului ainakin mun kämppään. Kysyin huollolta eikö kukaan muu ole valittanut? Kun ei ole, on pari mahdollisuutta; joko tärinä siirtyy vain mun kämppään runkoa myöten, johon viittaa se, että ääni on voimakkaampi seinän vieressä, tai toinen selitys on että, vanhustalossa ei enää kuulo pelaa kaikilla.

 

Kun sitten aamulla meni huoltomies katolle ja pani myllyn pyörimään, kolisi vehje niin, että ihan hätkähdin sängyllä. Olin huilimassa huonosti nukutun yön jälkeen. Soitin heti huoltokaksikkoon, jossa isäntä kertoi että huoltoa ollaan tekemässä ja menee uusiksi jokin moottori, koska laakeriremppa maksaisi melkein saman. Tällaiset asiat ovat ihan syvältä, sillä tottakai korjaus pitäisi olla mahdollinen ja edullisempi.

Luxorissa laakerit kannatti vaihtaa vesipumpun moottorissa, joka ulvoi kovasti. Näissä kehittymättömissä maissa on sentään terveitä piirteitä. Johtuu tietysti työn halpuudesta niissä ja kalleudesta meillä. Aina ei kehitys ole hyvästä!

 

Ylen lähetysikkunassa joku kertoi, että hänen romuksi myymänsä auto toimii nyt taxina Afrikassa. Kyllähän useimmat taxit myös Egyptissä ovat romutuskunnossa, ikää tuollaiset 40 vuotta. Niin vanhat autot kestävätkin mutta tuoreemmat hajoavat sillä niitä ei voi korjata. Autotehtaatkin harjoittavat tahallista vanhentamista. Siksi kai nuo parikymmentä vuotta vanhat Toyotat ovat suosiossa. Japani ei kai voinut tuottaa silloin huonoa laatua kun piti maailma valloittaa. Ne vanhat kestävät ja niitä voi vielä huoltaa.

 

Ylen juttuikkunasta, jossa aiheena oli finnkampen:

Cleracil on suosittua Ruotsissa, koska tuubissa lukee ”Mot finnar””.

 

Jotkut ihmiset ovat ottaneet vasiten talteen siemeniä jättipalsamista ja kasvattavat häirikköä kukkapenkissään. Yksi sellainen on asuintalossani. Mummu asustelee kesät kuulemma mökillään enkä ole päässyt puheisiin. Mutta tuskin järkipuhe auttaisikaan. Onneksi siemenet ei pääse leviämään tästä luontoon ja talkkari ajaa ruohonleikkurilla karkulaistaimet.

 

Rinteen Antilla on hallussaan ”menetelmä”, jolla kuntien rahoja voidaan säästää, vaikka niille on koko ajan lisätty tehtäviä. Ei vielä halunnut selittää menetelmää, jolla rahaa säästyy. Olisin kovasti kiinnostunut ihan vaan yksityisesti.

 

Ranskalainen korruption kulttuuri tuli taas esiin ja törkeimmällä mahdollisella tavalla. Nykyinen IMF:n pääjohtaja Cristine Lacarde lahjoi erästä porhoa 400 M€ palkkioksi tuesta pikkupressalle Zarkocille 2008 vaalikampanjassa. Toivottavasti tavat ovat mahdottomia nykyvirassa eikä korruption saaste leviä pohjoiseen. Etelässä ja idässä se on ollut arkea jo vuosituhansia, ilmeisesti Ranskassakin.

 

Meillä summat ovat vaatimattomia ja menetelmät krouveja, kun eivät ketkut ole päässeet paljoa harjoittelemaan ja hiomaan metodejaan. Ehkä pohjoismaiset systeemit rahojen siirrossa ja kirjanpidossa ovat suurin jarru. Maan arvon ja kiinteistöjen keinotekoiset hinnat tai muutoin taitavat operaatiot lienevät ainoa menetelmä joka toimii. Valtioltahan saa ostaa halvalla kiinteistöjä jos niitä osaa jalostaa ja myydä voitolla. Kai niihin julkitulleisiin kauppoihin onkin leivottu sisään maasutushintoja, muutoin ne tuntuvat ihan järjettömiltä. Senaattikiinteistöt ovat myyneet ihan poskettoman halvalla valtion omaisuutta. Olisi ihan dekkarivideolle aineksia.