Kyl mää ja sää = vihtiläinen murrejuttu

Viileä sää jatkuu, pilvipoutaa. Iltapäivällä katsoin mittaria, klo 14 näytti +24. Mutta täällä se on kylmää! Paikalliset kiertävät rättejä pään ja kaupan ympäri ja minäkin ostin taas miesten koristeellisen liinan ja sille on käyttöä sisälläkin. Niin äkkiä sitä ihmiskroppa tottuu lämpötiloihin.

KIPI oli tänään 16. Tarjan kysymykseen pallojen rajoituksista en tiedä vastausta, mutta jos kerralla on ilmassa yhtä vaille koko kalusto, ei voi olla rajoituksia. Tosin pallot nousevat muutaman minuutin välein, jotta törmäämisiltä vältytään. Eilen ja tänään oli yläilmojen virtaukset aika kummallisia ja pallot kulkivat eri suuntiin eri tasoilla aika kovaa. Voisikohan sattua että virtausten rajapinnassa voisi tulla törmäys siten että yläpuolisen pallon kori puhkoo alla menevän pallon? Tosin koriputket on kiedottu naruun mitä olen havainnut ja se pehmustus ja pallon luja materiaali sekä joustovara kai vaarat poistaa. Pallokipparit välttävät liitoa yli joen, sillä silloin tulee noutomatka pitkäksi, palaa aikaa, bensaa ja hermoja. Olen näinä vuosina vai kerran nähnyt  palloja itärannalla. Virtaukset ovat arvaamattomia ja siksi lennot tehdään varhain aamulla, kun aurinko ei ole lämmitänyt maata eikä ehkä ole niin paljoa virtauksia, kun niitä nostavia ei ole syntynyt vielä.  Länsirannalla on vaarana monet voimalinjat 

Kikka ja Paavo ovat lentäneet kylmään Pohjolaan, mutta huomenna tulee joukkueeseenn täydennystä maahan, Luxoriin asti hiukan myöhemmin. Tervetuloa vaan. Hannu, läppäri pitää näyttää erikseen sillä se pitää käsitavaroissa olla erikseen. Jouduin aina repimään sen esille repusta. Jos pakkaat ruumaan, ei väliä. Itse pidin tullessa koneen verkkokassissa joka kelpasi tullin tarkistajille. Sitä ei siis lasketa käsitavaraksi, vaan saa olla repun ja ostettujen taxfree kamojen lisäksi. Itse kun välillä lentoasemalla odottaessa katsoin meilit ja kirjoittelin. Kaikkialla toimii langaton hyvin ja tosi monella oli koneet esillä, ikään katsomatta.