Sarjassa hurjia kuormia näin äijän ajavan mp:llä, kuormana yli metrin korkuinen ruoholäjä, jonka päällä istui pikkupoika, lähes 2m korkeudella.

 

Aboudin tasokkaassa kirjakaupassa Luxorin temppelikadulla, Mäkkärin vieressä, katselin suurta määrää kirjoja, joissa otetaan irti kaikki hyöty menneen ajan suuruuksista ja tuoreemmistakin tapauksista. Laskin 17 englanninkielistä kirjaa vain Tutankhamonista ja 14 kirjaa joissa käsitellään tätä 3 vuoden kautta, Muban kaatamisesta ja Tahririn tapahtumista. Lieneekö kaikkia edes käännetty arabiaksi? Vallankumousaukean nimeen tiivistyy koko kumous ja se on hyvin tunnettu kaikkialla.

 

Vuokraemäntä tyttärineen teki siivouksen kämpässä. Veivät kaikki matot ulos, pöllyttivät pölyt pois ovista ja kaluista, pyyhkivät kostealla lattiat ja järjestivät kaikki huonekalutkin uuteen uskoon. Ei olisi edes halunnut ottaa palkkiota, mutta painostin ottamaan 200LE. Tämä kerta riittää minulle loppuajaksi hyvin.

 

Ostin sanomalehden, jossa käsitellään paljon politiikkaa, mutta termit ja sanat on senverran hankalia, että pitäisi lukea sanakirjan kanssa, eikä niitä silti ehkä löydy tuosta taskukirjasta. Yksi sekava uutinen kertoi, että armeijan insinööriosasto on saanut urakan, jossa tehdään infra ja taustarakenteet tulevalle, ensimmäiselle atomivoimalalle. Itse voimalan pystytyksestä ei sanottu mitään, mutta kai siitä jokin tarjouskisa käydään. Tähän urakkaan on varattu aikaa 4kk, joten voimalasta ei voi olla kyse, koska sen tekemiseen tarvitaan monia vuosia.

 

Kiinnostavasti täkäläisen sosdemin kirjoitus eritteli maassa olevan kolme poliitista ryhmää, vanhan vallan kannattajat, islamistit ja demokraatit. Mikähän sitten yhdistää ”vanhan vallan miehiä?”

 

Jututin puutarharavintolan koptipoikia politiikasta ja elämästä yleensä. Yllättäen toinen nuori kaveri toivoi Mubaa takaisin!!! Perustelu oli toki hyvä, eli Muban aikaan oli turisteja, rauha maassa ja monilla töitä. Eli nämä oppimattomat, demokratiasta vähän kiinnostuneet heput olisivat valmiita hyväksymään ison roiston ja varkaan takaisin, jotta vain saataisiin turismi takaisin. Al Sisi on muunnos Mubasta, kenraali ja nousee varmasti pressan pallille halutessaan. Mutta eihän ne turistit silti palaa hetkesssä. 6.2 al Sisi ilmoitti halunsa.

 

* * *

Habun vieressä Malgatassa on taas alkanut kaivaukset ja sinne viedään ne savitiilet, jotka on valettu ja kuivattu Hassanin takapihalla. En vielä ole käynyt paikalla, mutta uskon että Hassan on entiseen tapaan siellä paikkallispomona. Täytyy tehdä päivän pyöräretki kaivaukselle, mutta epäilen etten pääse alueelle ellei Hassan hoksaa pyytää paikalle sisään.

http://imalqata.wordpress.com/2014/02/06/first-day-at-the-site-2/

Viime kaudella siellä seisoi kiväärimies kukkulalla vahtimassa, en tiedä mitä.

Äsken juuri Hassan kutsui katsomaan, mutta vasta ensi viikolla, kun olisi jotain nähtävää kun alkavat muurata uusiksi seiniä vanhojen paikalle.

 

Syyriassa on päästy hiukan järkihommiin ja Homsin kaupungista on voitu evakuoida 2500 lasta, naista ja vanhempaa miestä. Homs on vahva sunnikaupunki ja sitä on runneltu kovasti, koska sieltä on kummunnut vanha kauna Assadin perhettä vastaan. Karmeaa on uutiset siitä, että varkaat käyttävät tilaisuutta hyväkseen ja rosvoavat kulttuuriperintöä ja myyvät sitä Eurooppaan. Roistoja ovat myös ostajat.

 

Gizassa, Kairon esikaupungissa on räjäytetty pommi jollakin sillalla ja siinä on kuollut ja vammautunut taas poliiseja. Turistit silti voivat olla suht rauhallisia, jos eivät mene seisoksimaan poliisiasemien luona tai sekoilemaan mielenosoituksiin.

 

Kun katsoo säätiedotuksia Euroopasta, voi olla tyytyväinen että on täällä. Säät on olleet kohtuulliset, ei kovin kuumaa mutta ei kylmääkään, kuin Suomessa touko-kesäkuussa.

 

Sotshin olympialaisissa pitäisi olla kovin turvallista, kun poliiseja on enemmän kuin kymmenen jokaista urheilijaa kohti. ”Uhreilijoita” on alle 3000 mutta poliiseja 37 000. Luontoa on tuhottu hirveästi, jotta nämä talvikisat on voitu järjestää paikassa, joka on tunnettu ja lämmin kesänvietto- ja rantapaikka. AJ kertoo lajeista jotka kiinnostavat muualla, ei juurikaan samoista, joista kotimedia kertoo. Ei tavuakaan Ahosesta tai Nykäsestä.

 

Aika outo tilanne, että Ranskan pressa oli mukana juhlimassa Tunisian uutta perustuslakia, jonka pitäisi olla edistyksellisin arabimaissa. Taustalla on tietysti se, että Ranska on ollut ja on edelleen kovan luokan riistäjä ja entinen julkinen siirtomaaisäntä. Nyt riisto vain kätketään paremmin, kauppasuhteisiin.