luxor 81.2009 golf 5, karvanpoistoa

Kentällä tuuli reippaasti, niin että takaysin pitkä, noin 300 m lampi oli aallokkoa, jopa vaahtopäänä.Tuuli laskee lämpötilaa reippaasti iholla, mutta silti näytti mittari 31 plussaa lentokentällä. Tänään tuli 2 paria, eli yritin jopa pirkkua pari kertaa, eikä olleet huonoja yrityksiä. Muutenkin peli luisti, kai vilvoittavan tuulen vuoksi.

Hassulta alkaa tuntua, että tapasimme taas uusia Hilliläisiä kentällä.Nimet selvitän myöhemmin.

Merkataan muistiin, että 5 x peli maksaa 250 euroa ja lisäpelit 55 e. Hauska yksityiskohta selvisi, että olen todella ainoa jäsen tällä haavaa!!! Sen kysyin samalla kun kerroin että meitä on klubissa kotona 1800 ja siksi emme kaikkia tunne, vaikka naama onkin tuttu.

Mahmoud lupasi antaa mulle evääksi tarjouksen peleistä, jos saan liikkeelle isomman porukan. Sanoin että 16-20 peluria pitäisi helposti löytyä mukaan ensi joulukuussa. Olen ajatellut jossakin välissä pitää senioreille jonkinlaisen Royal Valleyn esittelyn. Pari Hilliin kuulumattomiakin on jo ollut kiinnostunut tulemaan ja uskon että Mikkelin Penakin äkkiä värvää pienen iskuryhmän mukaansa. Pelaamattomille puoliskoille on helppo järjestää todella mielenkiintoista katsottavaa. Ja jos ryhmään sattuisi useita ensikertalaisia, voidaan pelit ja retket sovittaa niin, että kulttuurillekin jää aikaa. Historiasta kiinnostuneille voisin erikseen järjestää 2 pv:n rankan matkan Abu Simbeliin tai vastaavasti eiyhtäänraskaan retken Assuaniin. Kuumailmapallolento on täällä noin 1/10 osa kotimaan hinnasta, suosittelen lämpimästi.

Toki voidaan järjestää matkat ketjuksikin, mikä sopisi mullekin paremmin, että saisin seuraa pidemmäksi aikaa. Ainoastaan autokyydeistä voisi vähän säästyä, jos olisi isompi ryhmä. Marraskuussa on vielä aika lämmintä, joulukuu oikein sopivaa ja tammikuussa ainakin illat ja yöt ovat kylmiä. Kenttä on ihan hyvässä kunnossa, vain viheriöissä on hiukan toivomisen varaa. Julkaisen täällä paikallissäännöt kunhan Matti ja Iiris ovat ne hyväksyneet. Tiukkapipot ja sääntösaivartelijat älkööt vaivautuko tänne!

Tulomatkalla ihmettelimme, kun tienvarsi golfkentältä lentokentän suuntaan oli täynnä parkkeraatuja, uusia turisteja palvelevia autoja, busseja, pikkubusseja, henkilöautoja. Taxikuskilta tuli selitys, on autojen kontrollipäivä. Kohdistuu vain turisteja kuljettaviin autoihin. 4 kertaa vuodessa tulee Kairosta tarkastajat katsastamaan autojen kunnon. Jokainen joutuu menemään tähän kontrolliin kerran vuodessa saadakseen leiman ja ajaa turisteja kyydissään.

 

Karvanpoistossa

Päivän ainoaa ateriaa kohden kuljettiin, mutta poikettiin Gaddisin alakertaan monitoimimiehen luo kysymään, poistaako hän säärikarvoja sillä lankamenetelmällä. Manak-parturi 0165372663, osaa sen "lanka suussa ja kahdella kädellä avustus"-menetelmän, kuten kaikki parturit Pohjois-Afrikassa. ( Kotona pikkupoikana olen, siis -40 luvulla saanut samaa hoitoa Vihdissä, mutta Suomessa taito lie unohdettu. Muistan homman siksi, että se sattui lapsen mielestä, kun niska tai korvakarvoja poistettiin ) Avustajana oli nuori, kaunis, pitkä tyttö, muistaakseni Hala, joka puhuu hyvin englantia. Hän tarjosi meille pannupitsanpalat kaikille. Kun palan jälkeen yskin, hän tarjosi pullostaan vettä. Kun kysyin lasia, hän sanoi että juo pullon suusta vaan. Naisia nauratti kun hiukan epäröiden vetäisin pari huikkaa. Bakteerikauhuisia ei olisi naurattanut.

Tämä kaikki tapahtui samaan aikaan, kun A:n säärikarvoja putsattiin tällä lankamenetelmällä. Apulainen olisi halunnut ja osannut käyttää vahamenetelmää tms, jonka nimike jäi hämäräksi.

Tytöllä oli hurtti huumorintaju, jota hiukan testasin puolituhmilla. Hän nauroi mukana ja tarjosi ylävitosta kun heitin hyvän. Hän tarjosi mulle asuntoakin West Bankilta ensi vuodeksi ja hyvään hintaan. Tyttö on osatoimisesti myös matkaopas, joten häneltä sujuu turistin kanssa läpänheitto.

Säärikarvapoiston jälkeen jäin itse parturoitavaksi, kun naiset poistuivat jotakin ostamaan. Alustavasti sovin jo ainakin yhden jalkahoidon ja pari parturointia. Hierontatarjouksesta kieltäydyin ja sanoin suoraan, että sun huono hoitopöytäsi ei mua miellytä. Täytynee mennä Myriamin hoitoon.

Maximessa söimme kelvollisen, reilun kokoisen kala-annoksen. Yleensä ravintolat tarjoavat vakkaristi riisiä tai ranskanperunoita, mutta pyytäen saa usein folio-uuniperunan ja siihen jugurttikastiketta. Se sopii kalan kaveriksi paremmin.

Jossakin välissä pujahdin vaihtamaan hevonhäntä-kärpäshuiskun, joka muutaman huiskaisun jälkeen hajosi. Sen kahvaan oli kierretty kultapaperi, jonka teippi irtosi. Sen Saad korjasi kun käytiin jutskaamassa kuljetusasioista ruokailun jälkeen. Taksitingintää helpottaa, kun sanoo asuvansa asunnossa, josta kauppias heti huomaa, ettei ole ihan pakettimatkaturisti. A alkaa olla jo mestari tinkimään, jota ei kotona tekisi milloinkaan, esim kenkäkaupassa. Johtuu ammatista, jossa laskenta ja katteet on tuttujuttu.

Saadin matkatoimistossa kyselin mainoksesta, jossa tarjotaan tähtitaivaan katselukokemusta. Tähtiä esitetään suurella screenillä. Toinen näytös on aterialla (450 LE), toinen ilman safkoja (250 LE). Sama idea pitänee kopioida kotimaahan. Ursalle keino rahoittaa harrastusta?

Palveluyhteiskunta?

Olen jo muutamaan kertaan pohtinut tätä yhteiskunnan järjestelmää. Suomi oli äsken teollisuusmaa, mutta alkoi Nokian myötä muuttua palveluyhteiskunnaksi. Muutoshan on kovasti kesken ja tuskainen. Demareille on ollut tuskaa luopua vanhasta, teollisuus-ammattiliitto-kuviosta ja se on jarruttanut muutosta, kaikkialla Euroopassa. (vai mitä, rakkaat lukijani?) Kuitenkin kaikki edistyneet kapitalistiset yhteiskunnat ovat jo vaiheessa, että tavarat tuotetaan Kiinassa, joka nyt voi hyvin ja kasvaa, ja omassa maassa talous perustuu palveluihin. Jotenkin on vaikeata sovittaa tähän palveluyhteiskunta-asiaan näitä köyhiä, turismista eläviä maita. Nehän ovat hypänneet yli koko teollistumisen ja ovat jo puhdas palveluyhteiskunta kaupungeissa. Ainakin kauppias-sellainen. Voisiko siis olla talousteorioissa sellainen versio, että on maatalous-rihkamakauppa-turismi-yhteiskunta. Sellaisia kuitenkin on paljon. Yhteiskunnassa ainoa kehittynyt tekniikka on tv, kännykät ja autot. Asuminen, liikenne, rahaliikenne, jakelutoimi jne ovat todella vanhanaikaisia. Vain pankkiautomaatteja on poskettoman paljon. Maat, joissa on paljon pankkiautomaatteja, autokauppoja, nettikioskeja, limsakiskoja, roskaa ja kadunlakaisijoita, takseja ja hotelleja, kerjäläisiä ja uskovaisia, ovat aika jänniä, kiinnostavia, turistille helppoja. Mutta asukkailla ei mene hyvin, työttömyyttä on hirveästi. Näille maille on tyypillistä, että fasaadi pidetään kunnossa. Talon julkisivu on hieno, takapiha kamala. Vaatteet ja kengät ovat kauniit, kotona sisällä kurjaa. Sama lienee tuttua kaikille Venäjältä, ennen tai jälkeen vallanvaihdon.