Kylällä sähköt ja välillä vesi sekä minulla ajatus. Oli taas komea täysikuu eilen ja vieläkin on mollikka melko pyöreä. Hannu piti ”läksiäistarjoilun” kun on loppuviikosta lähdössä himaan. Tekee fiksun liikkeen ja siirtyy viimeiseksi yöksi Luxorin puolelle, josta on kätevämpi aamutuimaan ajella kentälle.

Fillarista irtosi kesken matkan Hannulaan tärkeä ruuvi ja takapyörä alkoi jumittamaan. Oli pakko pyörtää takaisin ja hetikohta pysähtyi viereen lavapaku jossa matkustajakoppi eli niitä vanhanaikaisia ja aikanaan edullisia autoja, jotka vieläkin liikennöivät sivukylille. Koppi tyhjänä ukko ajeli ja saatiin siksi fillari sinne lavalle.

Kuin vitsinä ei siitä avainsarjasta, jonka pyörää varten hankin, ei sitten ollutkaan sopivaa kalua juuri siihen taka-akselin ruuviin. Eli piti lähteä lampsimaan, joka sopi hyvin kun oli lämmintä ja tyyntä. Nyt on ihan pakko antaa fillari paikalliselle nikkarille sitä varten että saa käydä kaikki ruuvit läpi ja kiristää, ettei vain huono kasaus hajota laitetta heti. Mulla ei kuitenkaan olisi kaikkiin paikkoihin sopivaa työkalua eikä varaosia, eikä oikein intoakaan ruveta meisselihommiin.

Abdy alkoi kysellä miten kauan aioin olla ensi kaudella ja sitä olen itsekin pohtinut. Hein oli useana talvena marraskuun alusta toukokuulle ja minäkin saan nyt tuntumaa tähän kevään lämpöön. Syksyhän on aina sateista ja surkeaa ja voisin lähteä samaan aikaan kun lepakot käyvät horrostamaan, eli siinä se olisi taas lokakuun alku sopiva tuloaika lämpöön.