Nippelipuolikuu

Netti- ja puhelinsysteemit mietityttävät. Olen tutkinut telefirmojen hintoja, kaamean sekavaa ja vaikeaa. Hannu vinkkasi halvan tavan soittaa ulkomaisiin numeroihin. Tilasin jo ilmaisen sim-kortin Vectone Mobil-firmalta, johon sitten ladataan aikaa verkossa. Sen pariksi ajattelin hankkia Nokia 112-kännykän 59€ www.luurinetti.fi. Mallia ei myydä kaupoissa, kun lienee niin vähän kysyntää. Mallille ei ole suomenkielistä käyttöohjetta, mutta kone ”puhuu” suomea.


Nettiin pitänee ottaa 1€/vrk liittymä Saunalahdelta, koska siitä veloitetaan vain käyttöpäiviltä ja tehoa on teoriassa 21 megaa. Eli niinä päivinä kun haluan katsoa videoita YouTubesta tai Areenasta, käytän sitä ja muulloin dna:n hitaampaa, joka on mulle ilmainen sattuneesta syystä. Näin olen vapaa myös noista kiinteistä maksuista jotka hankaloittavat elämää jos asuu muutaman kuukauden Suomessa ja toiset 6-7 Luxorissa.


Ei yhtään ihmetytä että Sonera teki voittoa 800 M€ viime neljänneksellä! On telebisnes niin raakaa!

Miljardin teki Nordea joka saneeraa ja Nokia teki pienen tappion joka on jännää aikaisempaan verraten, kun Noksu sentään teki joskus 16 miljardia voittoa vuodessa.


Kävin katsomassa lähimäessä mustikoita varusteena ämpäri ja koukkari. Olen joskus hankkinut pitkällä varrella varustetun, jota moni on kadehtinut. Tällä selällä ja näillä polvilla ei muuten onnistu metsämarjat. Hukkareissu, sillä kovin oli vähän ja nekin pieniä ja kovasti kiinni pensaassa. Puolen tunnin saalis 2 dl. Metsästä tullessa tarkistin mutsin marjapensaat ja havaitsin että linnut oli jo rankasti verottaneet punaisia viinimarjoja joten ei kun niitä poimimaan. Oli linnut jo puolet vieneet, on se niin tarkkaa kypsymisen vahtiminen, kun ei ole verkkoja suojaksi. Muutama päivä sitten olivat vielä raakoja! Vihdissä ei ole satanut kunnolla viikkoihin ja siksi kastelin pensaat letkulla kun saatiin kunnon sade joka kasteli pintamaan. Aikaa kastelusta kului 4 pv mutta se saattoi tehota, sillä tertun ylimmät marjat olivat reilun kokoisia.


Äitivanhan päivät eroaa toisistaan ja tänä aamuna mummeli oli pystyssä jo yhdeksän jälkeen ja sai siinä sitten 10 aamupilleriään. Normaalisti on se vaihe tuntia myöhemmin ja vielä ottaa tunnin nokoset siihen. Nyt oli jo vaatteet päällä ennen kuin ”kotihengetär” Lea tuli. Sää vaikuttaa mutta sen lisäksi on muutakin vaihtelua, varsinkin muistin kanssa. Tänäänkin hän tarkisti mikä kuukausi on menossa. Joka päivä alkaa viikonpäivän tarkistuksella, niinhän jokainen kai tekee vaistomaisesti, mutta hänellä ei ole kännyä tms mistä sen tarkistaa. Muistisairaan elämä tuntuu aika tarkoituksettomalta! Se lisääntyy kovasti, yleistyy ja varhaistuu. Ennen vitsailtiin ”vardem” sairaudella, nyt se ei ole vitsi.


Olen tullut ronkeliksi lukijaksi ja saatan lopettaa kirjan kesken. Niin kävi Henning Mankellin Ajan rannalla, joka ei ollutkaan dekkari. Välillä haluan lukea kevyttä johon ei tarvitse keskittyä. Sellaiseksi kävi helppolukuinen, sujuva ja sympaattinen Raisa Lardotin Russa, russa joka kertoo sodan jaloista paenneen vepsäläisperheen alkuvaiheen elosta Suomessa pulavuosina ja lapsen silmin. En ole sattunut aikaisemmin lukemaan Lardotia, mutta nyt luen lisää.