Bisnesideoita

Annan tässä käyttöön idean, josta haluan täkäläisen tavan mukaan vain 10% komission. Minua on vaikea ohittaa tässä, sillä suhteita on joka taholle. Siis voin avustaa käynnistyksessä, heh. (alkaa mentaliteetti tarttua?)

Idea perustuu siihen, että joka viikko ukko kiertää katuja aasin rattailla ja kerää metalliromua. Siis romulle on ostaja, mutta keräysjärjestelmä puuttuu. Aina kun heitän roskiin olut-, limu- tai säilyketölkin, haikailen keräyksen perään. Me sitten yhdessä perustamme metallin vastaanottopisteitä (Molok?) ja myymme romun edelleen. Aina se on kustannustehokkaampaa kuin ajella aasinrattailla ja huudella katukuiluun "kerään metallia, hohoi". Ehkä tähän nyt sitten tarttuukin L&T, jonka jätebisnes on jotenkin takkuista Suomen valveutuneissa oloissa. Se firma sopisi hyvin tänne takapajulaan, vai mitä Esko?. Ottaisin mielihyvin komissioni pörssiyhtiöltä !!!  Muistakaa että tunnen ennestään tämän ison pomon, Samin. Kaikki valuutta kelpaa meille, jos Unescolta ei rahaa heruisikaan.

On toinenkin idea, mutta se on niin hyvä etten kerro.

Kolmas idea on tuoda täältä erilaisia käsityötuotteita, kuten huonekaluja. Jos ostaisi kontillisen käsintehtyjä, veistoksin koristeltuja tuoleja ja sarjaan liittyviä muita kalusteita, pöytiä, tarjoiluvaunuja, peilipöytiä, kolmois-pikkupöytiä intarsiakoristein, pääsisi hinnoittelun kautta varmasti voitolle. Otetaan tilaustöitä 3 kk toimitusajalla, kapasiteettia riittää. Kontin tyhjät tilat täytetään keramiikalla, lasitavaralla, ruukuilla, takoraudalla. Taottuja portteja, kaiteita ja vastaavaa saisi edullisesti. Voisin toimia sisäänostajana aina 6 kk talvisaikaan.

Neljäs idea on ostaa täältä alumiiniprofiilia. Voisi saada vielä edullisemmin Qatarista, jossa on iso tehdas. Mutta se edellyttäisi valmiita jatkokäyttäjiä, joita en itse jaksa haalia. Jos siis tunnet jonkun yritteliään, joka ymmärtää alumiiniprofiileista jotakin, ota yhteyttä. Määrät pitäisi olla aika isoja, jotta kannattaa.

Viides idea on teettää täällä valomainosten peltiosat, siis kirjaimia muotoon ja sisustaa Suomessa ledivaloin. Silloin ei ole suurta vaaraa sähköstä, kun pelataan heikkovirralla. Tästä firmasta haluan 30% osuuden ja hoidan täällä asiat = oikoluvun. Sillä nämä vesselit eivät osaa kirjoittaa oikein mitään textiä.

Kuudes idea on teettää täällä seurojen T-paitoja. Puuvilla on hyvälaatuista ja logot ommellaan. Toimitusaika viikko ja lentorahti on halpa. Joku työtön tai osa-aikainen  myyntimies voisi ryhtyä kumppaniksi. Tarvitsee vain puhelinmyyntiä. Hema? Tämä ei ole huumoria.