Ulkoministeriön kehitystyöt

 

Alla on pitkä juttu Jussi Hinkkasesta, joka on kokenut monenlaista työssään valtionhallintojen konsulttina ja nyt Nokian Afrikan ja Lähi-Idän toiminnoista vastaavana pomona, asuen Abu Dhabissa.

 

http://global.finland.fi/public/default.aspx?contentid=288457&utm_campaign=kehitysverkot&utm_medium=email&utm_source=kehitys.verkot41/2013

 

Egyptissä

on yksi kehityksen mittari mennyt hyvään suuntaan, nimittäin alle 5 vuotiaiden kuolleisuus on puolittunut viimeisen kymmenen vuoden aikana. Muut asiat ovat surkeammin, mm korruptiovertaislussa maa on sijalla 112 kun mukana on 182 maata.

Tuore tilasto ei anna ollenkaan lukemaa aikuisväestön lukutaidosta, joka jossain aikaisemmin väitettiin aika korkeaksi ja jota olen epäillyt virheelliseksi.

 

Sijoitus inhimillisen kehityksen indeksillä: 113/187, eipä ole hurraamista siinäkään.

 

Tansania

 

Kirjoitin taannoin kartoista ja karttojen laadinnasta ja käytöstä. Tässä on nyt mukana olleen kertomus ja arvelu siitä, että osittain sekin työ on valunut hiekkaan, kun jatkosta ei ole huolehdittu.

http://global.finland.fi/public/default.aspx?contentid=288579&utm_campaign=kehitysverkot&utm_medium=email&utm_source=kehitys.verkot41/2013

 

Maailmanpankki

 

Vaikuttaa suuresti kehitysmaiden oloihin. Se on tehnyt ennen suuriakin mokia antaessaan rahoitusta huonosti valmisteltuihin hankkeisiin jotka ovat jotain ongelmaa, vaikkapa sähköpulaa ratkoessaan auheuttaneet ongelmia jossakin toisessa asiassa. Nyt siellä johtokunnassa toimii vihtiläinen Satu Santala, jonka blogia kannattaa seurata:

http://blogit.ulkoministerio.fi/vainreilundollarintahden/mita-maailmanpankin-johtokunta-tekee/